https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Beltincih so na prostem zadonele božične pesmi

15.12.2018 ob 18:00  

V petek, 14. decembra, je na grajskem dvorišču v Beltincih, potekalo že tretje "Adventno petje pod zvezdami". Tokrat je bilo vzdušje še bolj posebno, saj so snežinke pričarale pravo praznično razpoloženje.


Idejni vodja in organizator koncerta na prostem je Matija Horvat s svojim Glasbenim svetovanjem MusicART-M iz Beltincev v soorganizaciji z ZTK Beltinci in pomoči angažiranih pevcev MePZ DU Beltinci, TD Beltinci in sponzorjev prireditve. Na letošnjem koncertu je nastopilo 6 zborov, in sicer: MePZ KUD Melinci, MePZ DU Beltinci, Me PZ Vladimir Močan DU Murska Sobota (vsi pod zborovodstvom Matije Horvata), pevke pevske skupine Večernice iz Beltincev, MePZ Černelavci pod vodstvom Marijane Škrilec ter MePZ Župnije Beltinci pod vodstvom Jožeta Tivadarja.

Prireditev je z božičnimi mislimi povezovala osnovnošolka Gaja iz Lipovcev. Obiskovalci so se lahko ustavili tudi na stojnicah z domačimi izdelki, manjkali pa niso niti topli napitki in odlična domača hrana ter pecivo.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kako je zazvenela pesem Sveta noč, v izvedbi vseh pevskih zborov in obiskovalcev:

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija