https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zaživela pravljična dežela tisočerih lučk

Boračeva, 25.12.2018 ob 12:30  

V kraju Boračeva v občini Radenci, se v času božično-novoletnih praznikov že tradicionalno, živalski vrt Sikalu ZOO spremeni v Lučkolandijo.


Živalski vrt Sikalu ZOO vsako leto v času božično-novoletnih praznikov še posebej zažari in tudi preimenuje. Lučkolandija je locirana v naselju Boračeva, v neposredni bližini Radencev. Na skoraj 3 hektarjih si obiskovalci lahko ogledajo najrazličnejše živali, ki prihajajo od blizu in daleč. V obliki lučk živalski vrt krasijo številne podobe jelenčkov, angelčkov, snežakov, daril, zvončkov, svečk, Božičkov s sanmi in vlakcem ter Božičkov grad. Na ogled so tudi posebne jaslice. Med 22. decembrom 2018 in 1. februarjem 2019 bodo vrata živalskega vrta Sikalu ZOO odprta vsak dan med 16. in 20. uro.

Otroci se lahko v živo ogledajo živali in nekatere tudi pobožajo ter s tem vzpostavijo pristen stik med ljudmi in živalmi. Slednji je še kako pomemben tudi za starejše, saj naj bi dokazano živali podaljševale življenje starejših ljudi. Z obiskom živalskega vrta se lahko tudi zmanjša strah pred določenimi živalmi. 

Živalski vrt Sikalo ZOO obišče tudi veliko skupin iz vrtcev in šol, med prazniki pa se po poteh Sikalo ZOO-ja oziroma Lučkolandije sprehodijo predvsem družine z otroki. Na sprehod po Lučkolandiji svoje vnuke popeljejo tudi dedki in babice. 

Gospodar posestva, Todor Mitev-Tomi kmetuje sonaravno oziroma je tesno povezan z naravo. Lokalni časopis Prepih piše tudi o tem, da naj bi tukaj v prihodnosti postavili še večji terarij, uredili gozdne učne tematske poti ter povečali posestvo in nanj pripeljali še druge zanimive živali. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2018 ob 18:37 Kogoj gost

      Super, fejst lepo. Kapo dol.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2018 ob 12:31 Služabnik gost

      Vse je lepo in prav samo ljudje naj bi vedeli kaj se dogaja v tem živalskem vrtu kako se pobijajo živali, onesnežujejo okolje itd. Tega nihče ne vidi ker se te stvari dogajajo ko je zaprto... Lastnik je pravi manipulator z ljudmi in tako dela tudi z živalmi...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2018 ob 12:48 Rajko gost

        Imaš prav Služabnik sem že sam videl prizor čez ograjo ko so mesarili mladega nanduja. Kaj naj rečem šokantno

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.