https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kam se lahko odpravite ta božično obarvan konec tedna?

20.12.2018 ob 18:00  

Ob prazničnih dneh se ta konec tedna lahko podate med stojnice raznih božičnih sejmov, bazarjev ter tržnic ali pa se udeležite kulturnih prireditev ob praznovanju državnega praznika - dneva samostojnosti in enotnosti. Preverite, kam vse se lahko podate ta konec tedna.


Tako kot minula leta bo tudi letos od 20. do 22. decembra v Murski Soboti Božično senje z rokodelskimi stojnicami in gostinsko ponudbo ter glasbenimi nastopi. Potekalo bo ob drsališču v Drevoredu Martina Luthra, podrobnejši program pa najdete na tej povezavi.

V sklopu Božične Prlekije bo ped hotelom Term Banovci potekal Božični bazar. Potekal bo od 21. do 23. ter 25. in 26. decembra. Pričel se bo ob 15. uri, razen v nedeljo, 23. decembra, ko se lahko tja podate že ob 13. uri. V soboto 22. decembra bo poleg bazarja tam tudi koncert božičnih pesmi.

Petek

Dan samostojnosti in enotnosti Slovenci praznujemo 26. decembra, v nekaterih občinah pa ga bodo obeležili že ta konec tedna. V petek ga bodo obeležili v Občini Murska Sobota, in sicer ob 11. uri pred obeležjem braniteljem slovenske samostojnosti na Trgu zmage. Ob 12.30 ga bodo v dvorani ŠIC Ljutomer proslavili tudi v Občini Ljutomer. Zvečer pa ga bodo obeležili tudi v Občini Beltinci, in to ob 18. uri v Kulturnem domu Beltinci.

Petkovo dogajanje v Beltincih pa se bo začelo že pred kulturno prireditvijo, saj se bosta v parku pred gradom ob 16. uri začela krašenje jelke in postavljanje pravljične dežele.

V Puconcih bo v petek ob 18. uri Božični koncert. V spominskem domu Štefana Küzmiča v Puconcih boste lahko prisluhnili ubranim glasovom pevk Vokalne skupine Zarja in Moškemu vokalnemu kvintetu Aeternum.

Sobota

V soboto bodo dan samostojnosti in enotnosti obeležili še v občini Črenšovci. Prireditev bo ob 17. uri v športni dvorni OŠ Prežihovega Voranca Bistrica. Svečano pa bo tudi v dvorani vaškega doma v Dokležovju, kjer bodo prav tako počastili državni praznik z začetkom ob 18. uri.

V Radencih bo tudi letos Dobrodelni Rock koncert. Začel se bo ob 21. uri v Športni dvorani v Radencih, nastopili pa bodo Crucifixions, Franz Jösef I., The Mint in Reach.

V Puconcih bo v soboto med 9. in 12. uro na dvorišču občinske zgradbe Občine Puconci potekala Predbožična kmečka tržnica. Ta ima tudi dobrodelni namen, saj bo izkupiček od prodaje toplih napitkov namenjen 4-letni Ajdi Bergles iz Zenkovcev, ki boleha za cerebralno paralizo.

Božična domača tržnica z bazarjem bo tudi v Lendavi na Mlinski ulici med 9. in 14. uro. Ob njej se bo med 9. in 12. uro odvijal tudi praznični program kulturnih društev z nastopi ljudskih pevcev ter pevskih zborov, folklornih in plesnih skupin. Od 17.00 naprej pa bo tam navzoče zabavala glasbena skupina Carthago Band.

Ob dogajanju na Mlinski ulici bo živahno tudi v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, kjer so pripravili program za najmlajše. Ob 9.30 bo v preddverju potekala animacija za otroke, ob 10.30 pa si bodo otroci lahko ogledali lutkovno predstavo Ko odprem oči.

V Beltincih bo praznična tudi sobota. Ob 11. uri bodo pred trgovino Mercator nastopili Plej banda KUD Böltinci in Vokalni kvintet Zvon. Zvečer ob 19. uri pa bosta v grajski dvorani nastopili kitaristki Nives Zver in Michaela Rozmarová.

Na griču za OŠ Kuzma bodo ob 16.30 uprizorili žive jaslice, še pred tem pa bo ob 15. uri uvod v praznični čas in prihod Božička.

Nedelja

Ljubiteljska gledališka skupina »Zgrebaši« TKŠD Pečarovci vabi na Predbožično popoldne, ki bo ob 14. uri na vaškem trgu pri Sebeščanu v Pečarovcih. Tam boste lahko pomagali okrasiti božično smrečico, si ogledali igrico »Zdravilo za Božička« ter se udeležili delavnice izdelovanja božičnih okraskov.

V Vaško-gasilskem domu Rakičan bo v nedeljo potekal Božični bazar. Od 14. ure naprej si lahko ob prijetnem prazničnem druženju ogledate stojnice raznih lokalnih ponudnikov.

V športni dvorani OŠ I Murska Sobota bo ob 17. uri koncert Pihalnega orkestra OŠ I Murska Sobota. Na koncertu, ki ga organizirajo vsako leto, bodo letos obeležili tudi 85. obletnico delovanja orkestra.

V Beltincih bodo v cerkvi sv. Ladislava ob 19. uri zapele in predstavile svojih prvih nekaj let delovanja BeleTinke, ki letos obeležujejo 5 let prepevanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.