https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predbožična kmečka tržnica v Puconcih

24.12.2018 ob 9:00  

V soboto, 22. decembra, je ob občinski stavbi v Puconcih potekala predbožična kmečka tržnica.


Kmetje, rokodelci in predelovalci so pripravili pestro ponudbo prazničnih izdelkov in jih ponudili javnosti, zaslediti je bilo tudi nekaj lepih potencialnih božičnih daril. Na voljo je bilo vse od medu, sveč in lesenih izdelkov ter prazničnih dekoracij, pa do kislega zelja in sladkih dobrot.

Kljub pestri ponudbi kvalitetnih izdelkov pa je obiskovalcev bilo zelo malo. Med ponudniki je bilo zaslediti negodovanje in slabo voljo, saj se zelo potrudijo, v svoje delo vložijo čas in ljubezen, obiskovalcev pa to več ne pritegne. Razlogov za to je verjetno več, najbrž pa je k slabemu obisku prispeval začetek predbožičnega vikenda, ko se potrošniki mudijo v velikih trgovinah in supermarketih, kjer kupujejo še zadnja darila in zaloge pred prazniki. Trgovine bodo nekaj dni naslednjega tedna namreč zaprte.

V tujini je zaslediti široko ponudbo božičnih sejmov s ponudbo domačih izdelkov, tudi domače turistične agencije organizirajo izlete na takšne dogodke. Lokalne stojnice in manjši sejmi pa so v kontrastu zelo slabo obiskani, kar ponudnikom ne vliva pretirane količine samozavesti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.