https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Slavinec v Prekmurju gostil poslance iz Društva 90

Murska Sobota, 03.06.2011 ob 9:52  

V našo sredino je včeraj iz Ljubljane prišla delegacija Društva poslancev 90 s predsednikom dr. Markom Pavliho na čelu. Ogledali so si Otok ljubezni v Ižakovcih, obiskali Mestno občino Mursko Soboto in se sprehodili po mestu, kasneje pa so se ustavili še v Polani, Moravskih Toplicah in Bogojini.

To je bilo četrto podobno srečanje pred tremi leti ustanovljenega društva, v katerega je včlanjeno okoli 260 nekdanjih in sedanjih poslancev, vseh poslancev v dvajsetih letih Slovenije pa je 495. Po Prekmurju jih je vodil dr. Mitja Slavinec, naš spletni medij pa jih spremljal pri obisku pri županu Mestne občine Murska Sobota Antonu Štihcu. Slednji je članom društva predstavil občino, njene značilnosti in razvojne usmeritve, ter tudi glavne značilnosti Prekmurja. Za povedano se je Štihcu zahvalil dr. Pavliha in mu podaril značko društva in brošuro. Nato so se sprehodili še po mestu Murska Sobota.

Prvi predsednik društva je bil Rudi Moge, društvo poslancev 90 pa si je med svoje  naloge zapisalo širjenje vrednot demokracije in parlamentarizma, ki pa ni mogoče brez poznavanja in spoznavanja posebnosti in lepot naše drage domovine in njenih državljanov. Društvo je v počastitev obletnice  samostojnosti in prvih demokratičnih volitev izdalo tudi spominsko publikacijo, brosuro s pregledom vseh petih mandatov  volitev v državni zbor. Izbor in ureditev gradiva je delo Ive Hvalice, ki je sicer tudi podpredsednik društva.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.