https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Predbožični pohod z lučkami na radgonsko piramido

24.12.2018 ob 20:00  

V nedeljo, 23. decembra, je potekal večerni pohod z lučkami na piramido. S tem seveda ne mislimo mariborske piramide, temveč piramido nad Gornjo Radgono. Dogodek je organizirala mlada sekcija radgonskih planincev.

Predbožični pohod z lučkami na piramido se je začel pred Osnovno šolo Gornja Radgona oziroma na pa parkirišču pri pokopališču v Gornji Radgoni. Ob 17. uri je manjša skupina (približno 50 ljudi) z najrazličnejšimi lučkami odpravila proti radgonski piramidi. Za tople napitke na pohodu je bilo poskrbljeno, nekateri pa so imeli tudi svoje termovke s čajem. Udeleženci so lahko na vrhu piramide  poskusili tudi različne prazničnih dobrot, ki jih v teh dneh vsekakor nikjer ne manjka. Pohod je bil brezplačen in namenjen tudi nečlanom Planinskega društva Gornja Radgona. Pogoj za udeležbo je bila le primerna pohodniška obutev ter svetilka (ročna/čelna). Nekateri otroci so imeli tudi laterne.

Planinsko društvo Gornja Radgona organizira več pohodov, ki so namenjeni vsem generacijam. Mladoletni udeleženci se lahko pohodov udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Predhodne prijave nikoli niso potrebne, lahko pa informativno sporočite, v kolikor se nameravate udeležiti kakšnega pohoda. Nad pohodi vedno "bdijo" vodniki PZS, PD Gornja Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.