https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Občinska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Radenci, 26.12.2018 ob 20:00  

V sredo, 26. decembra, je v kongresni dvorani hotela Radin potekala občinska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije. Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Radenci, Roman Leljak. 


Dan samostojnosti in enotnosti obeležuje razglasitev izidov plebiscita o samostojnosti 26. decembra 1990, ki je potekal 23. decembra 1990. Na njem je kar 88,5 odstotka vseh volivcev pritrdilno odgovorilo na vprašanje »Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?«. S tem se je začela osamosvojitev Slovenije. Danes je 26. december državni praznik in dela prost dan. 

Slavnostni govornik občinski prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije je bil župan Občine Radenci, Roman Leljak. Zbrane je spomnil, da mineva že 28 let, odkar smo državljanke in državljani na plebiscitu odločili samostojno Republiko Slovenijo. Končalo se je tako, kot so mnoge generacije pred nami le sanjale. "Tega ponosa nam vsem nam ne more vzeti nihče" in v nadaljevanju poudari "to je bila zmaga vseh državljank in državljanov, vseh prebivalcev, a na to mnogi danes radi pozabijo."

Ob tem se Leljak tudi sprašuje "Kje smo spoštovani, dragi krajani danes? Spomnil je na družbenokoristno podjetje (Radensko), ki je preko noči prešlo v tuje roke. Dotaknil se je tudi čistilne naprave in v svojem govoru povedal naslednje. "Vsem občinam okoli nas je "Evropa zgradila" čistilno napravo, mi smo med tem časom tožili na sodišču o lastništvu stare nefunkcionalne naprave. Denarja "Evropa" za te namene nima več." Radenci se, po njegovem mnenju, niso razvijali na vseh področjih. Dodal je "niso "zrasla" nova podjetja, niti ustanove in razvite institucije, ki bi dajale kruh številnim družinam." 

Župan Občine Radenci, Roma Leljak je prepričan, da se v regiji niso zavzemali za kakovosten razvoj, tako na področju gospodarstva, znanosti, šolstva, turizma, kulture, kmetijskega podeželja, varovanja okolja kot tudi ne na področju družbenokoristnega življenja. Ustvariti je treba okolje, ki bo "k nam privabilo čim več ustvarjalnih posameznikov" in spomnil tudi na dejstvo, da se veliko mladih zaradi dela seli drugam. Zaključuje s tem, da Radenci kot kraj zagotovo imajo razvojne danosti, odlične temelje turizma in sposobnost ljudi, ki znajo skupiti skupaj za boljši jutri nas vseh.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2018 ob 20:43 Obcan gost

      Tudi jaz se sprašujem,kje so Radenci danes!?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2018 ob 18:59 Stariji vodnik I. klase gost

      Leljak? Radenska SRAMOTA!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.12.2018 ob 23:40 slatina gost

      Koje face s temi prapori. Neki pisani. Vsak je drugačen. Različnih uniform, kot bi bili neka več stomilijonska država. In to, da so vsi ti uniformiranci in ostali radenski rdečkarji morali poslušati Leljaka je NEPRECENLJIVO.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.12.2018 ob 6:22 lepec gost

      Kam bo šele tale Radence odpeljal??? Na pogorišče zgodovine!!!! Nekoč so bili Radenci in nikdar več!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.12.2018 ob 8:51 Obcan gost

      Bravo zupan za lep govor in samo hrabro naprej. Občani so vam dali glas za spremembe in zdaj je na vas,da Radence vrnete tja,kjer so nekoč že bili!.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.