https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Osterc, Apatič in Vršič med najboljšimi nogometaši v Prvi ligi

3.6.2011  

Po koncu sezone v PrviLigi med najboljši igralci najdemo tudi tri Pomurce. Na Siolovem Sportalu sta v točkovanju enajsterice tedna na odličnem drugem oziroma četrtem mestu Pomurca Milan Osterc in Tadej Apatič, v izboru sindikata SPINS pa sta se v najboljšo enajsterico uvrstila Osterc in Dare Vršič.

Na Sportalovi lestvici je po 36. krogih zmagal Brazilec Marcos Tavares (Maribor), ki je zbral 78 točk, na drugem mestu pa je pomurski veteran Milan Osterc (Luka Koper) s 69 točkami. Tudi tretje mesto pripada članu državnih prvakov Robertu Beriču, ki je zbral 66 točk, na četrtem mestu pa najdemo še drugega Pomurca Tadeja Apatiča iz Domžal s 60 točkami. Rezultat slednjega ima še toliko večjo težo zaradi dejstva, ker je Beltinčan branilec, kar pomeni, da se mora "dokazovati" na drugen način kot igralci pred njim, ki so napadalci in njim točke prinašajo zadetki in asistence.

Apatič med množico napadalcev

Vrh lestvice ni prenetljiv, če pogledamo na lestvico strelcev, kjer je prav tako slavil Tavares s šestnajstimi zadetki, Osterc in Damir Pekič (Domžale, peti po točkovanju) sta zadela po trinajstkrat, Berič pa je z osmimi zadetki skupaj z nekaj nogometaši na desetem mestu. Na omenjeni lestvici na visokem šestem mestu najdemo nekdanjega Naftaša Konstantina Vassiljeva, na petnajstem mestu je Jože Benko, ki je v Lendavi igral le v jesenskem delu, kljub temu pa je postal četrti strelec lige (dosegel je enajst zadetkov) in tudi mladi Vedran Vinko, strelec desetih zadetkov v prvi ligi (peti strelec). Na lestvici strelcev pa najdemo na petinštiridesetem mestu tudi Apatiča, ki se je med strelce vpisal trikrat.

Foto: Lado Vavpetič

Pomurca največkrat v najboljši enajsterici

Apatič se lahko pohvali tudi, da je med vsemi nogometaši v prvi ligi bil največkrat nominiran v najboljšo enajsterico, kar enajstkrat, sledi Osterc z devetimi nominacijami, osemkrat pa sta v najboljši enajsterici bila Tavares in Ermin Hasič (Luka Koper). Sledijo Berič, Pekič in Aleksander Rajčevič (Maribor) s sedmimi nominacijami. Sportalova lestvica se od podobnih točkovanj razlikuje po tem, da točke da seštevek uredništva in glasovanja ljudstva, tako da je lestvica bolj "realna" od tistih, kjer ocenjujejo igralce samo novinarji.

Nogometaši med najboljšo enajsterico prvenstva izbrali tudi Osterca in Vršiča

Nogometaši klubov 1. SNL so v okviru glasovanja sindikata SPINS izbrali najboljšo enajsterico sezone 2010/2011. Za najboljšega igralca je bil s strani stanovskih kolegov proglašen Marcos Tavares, med enajsterico pa sta se znašla tudi Pomurca Osterc in Dare Vršič. V glasovanju, ki poteka že šesto leto zapored, sodelujejo vsi nogometaši v prvi ligi. Za najboljšega nogometaša sezone 2010/2011 v Sloveniji je bil z veliko prednostjo izglasovan kapetan novopečenih državnih prvakov Marcos Tavares. Zbral je 27 odstotkov vseh glasov in ubranil naslov, ki ga je v tej kategoriji prejel že minulo sezono. Sledita mu Estonec Vassiljev (jeseni član Nafte, spomladi pa Luke Koper) z 9 odstotki glasov in Vršič, ki je v zimskem prestopnem roku oblekel dres Olimpije ter dobil 8 odstotkov.

Najboljša enajsterica SPINS XI 2010/11

Vratar: Ermin Hasič (Luka Koper)

Branilci: Aleksander Rajčevič (Maribor), Sreten Sretenović (Olimpija), Mitja Viler (Maribor), Boban Jovič (Olimpija)

Zvezni igralci: Dare Vršič (Olimpija), Dejan Mezga (Maribor), Konstantin Vassiljev (Luka Koper)
 
Napadalci: Marcos M. Tavares (Maribor), Milan Osterc (Luka Koper), Damir Pekič (Domžale)



Preberite tudi:

Mura 05 četrto najdražje moštvo v 2. ligi, Nafta drugo najcenejše v 1. ligi 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.