https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Ditka in Feri Lainšček napolnila Dom kulture Ljutomer

29.12.2018 ob 14:30  

V petek, 28. decembra, sta v Domu kulture v Ljutomeru še zadnjič letos nastopila Ditka in Feri Lainšček. S koncertom uglasbene poezije z naslovom "Ne bodi kot drugi", sta napolnila Dom kulture.

Pevka, kitaristka in komponistka Ditka in pisatelj ter pesnik Feri Lainšček sta v družbi spremljevalne zasedbe že tretjo leto zapored pripravila božično novoletni koncert uglasbene poezije. "Ne bodi kot drugi" je naslov pesmi Ferija Lainščka, ki jo je pred leti uglasbil Ditkin oče Gorazd Čepin. Pesem je postala velika uspešnica, njen naslov pa moto glasbenice in pesnika, ki svojo zgodbo pišeta na drugačen način, iz srca in za dušo. Pesem, Ne bodi kot drugi jih, po Ditkinih besedah, tudi predstavlja.

Na glasbeno-literarnem dogodku, je Ditka s svojo spremljevalno zasedbo zapela pesmi Ferija Lainščka, ki sta jih uglasbila z njenim očetom in so zbrane na Ditkinih dveh zgoščenkah Ne bodi kot drugi (2013) in Ne spreminjaj me (2016). Zapela je tudi mnoge druge, Feri Lainšček pa je z interpretacijo svoje poezije dodal svoj delež, da je bil večer poezije in glasbe res nepozaben in da so obiskovalci bili nad dogodkom navdušeni.

Poleg uglasbene poezije je Ditka predstavila tudi nekaj avtorskih pesmi v angleškem jeziku, manjkala pa ni niti božična pesem, primerna za ta čas v letu. Rdeča nit lirike Ferija Lainščka, ki jo prepeva Ditka, je ljubezen.

Ditki so se na odru poleg Ferija Lainščka pridružili še njen oče Gorazd Čepin na klaviaturah in back-vokalu, Jan Lužnik na bas kitari in back-vokalu in David Slatinek na tolkalih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.