https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izbrali so Pomurko in Pomurca leta 2018

31.12.2018 ob 9:00  

Radio Murski val je že 28. leto izbiral in izbral Pomurko in Pomurca leta. S pomočjo poslušalcev je postala Pomurka leta 2018 Gabrijela Horvat, kemijska tehnologinja in doktorica znanosti, Pomurec leta pa Miran Andrejek, ki uspešno vodi družinsko podjetje Avto center Andrejek.


Gabrijeli Horvat je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO s podporo L?Oreala kot mladi raziskovalki ob zaključku letošnjega 12. nacionalnega razpisa "Za ženske v znanosti" 2018 podelila štipendijo. Je tudi med nagrajenci Krkine nagrade za raziskovalno delo, s svojim delom in raziskovanjem pa prispeva k razvoju in prepoznavnosti kemijske tehnologije. 

Miran Andrejek je prejemnik priznanja Podjetnik leta 2017 po izboru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Njegova samostojna dejavnost je iz majhne delavnice na Goričkem prerasla v avto center, v katerem z 22 zaposlenimi ponujajo vrsto storitev, pri tem pa jih vodita timsko delo zaposlenih in strokovna podpora strankam.

V letošnjem izboru Pomurke in Pomurca leta so poslušalci Radia Murski val, ki je najbolj poslušana regionalna radijska postaja v Sloveniji, izbirali med 20 kandidatkami in kandidati. Poslušalci so svoje glasove lahko oddali s pomočjo mobilnih telefonov, glasovnic na spletni strani ali glasovali v radijskem programu v živo. Skupaj so oddali 9042 glasov.

Na tretje mesto sta se uvrstila Marija Perić, dolgoletna družinska zdravnica v ambulanti na Cankovi, ki se je upokojila, in Jože Rituper iz Markišavec, ki kot sodelavec Evangeličanske humanitarne organizacije že dve desetletji pomaga ljudem v stiski. Drugouvrščena sta Barbara Skuhala, pomurska šahistka, in prof. dr. Mitja Lainščak, kardiolog Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki mu je na kongresu Zveze za srčno popuščanje pri  Evropskem kardiološkem združenju na Dunaju bila zaupana vodilna strokovna funkcija v tej organizacij.

Foto: Radio Murski val

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.12.2018 ob 14:27 Pax gost

      Lainščak drugi, Andrejek pa prvi? Takšno bedarijo pa res lahko samo Prekmurci izglasujejo. Pardon, Radenčani z Leljakom so še pred vami.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.01.2019 ob 6:27 Matija gost

      Pax ne žali ljudi....in kaj ima s tem Leljak? Poglej si ga, kako dela .... In kaj počneš ti,da bi se lahko pohvalil?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.