https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prevoz.org je nazaj!

03.06.2011 ob 13:47  

Ekipa portala Prevoz.org obvešča, da je storitev uporabnikom zopet na voljo. Stran so zaprli v želji, da podobnih izkušenj s tržnim inšpektoratom ne doživi še kateri drug uporabnik.

Po današnji objavi izjave Tržnega inšpektorata RS  in Prometnega inšpektorata RS, kjer oba jasno zanikata, da naj bi obravnavala in oglobila uporabnika zaradi oglaševanja in izvajanja prevozov prek spletnega portala Prevoz.org, so se odločili, da bo storitev ponovno na voljo.


"Želimo poudariti, da smo stran včeraj začasno umaknili v korist naših uporabnikov, saj se je pojavila informacija, da je tržni inšpektorat oglobil našega uporabnika zaradi nudenja prevoza, saj naj bi to predstavljalo delo na črno,"
je še zapisala ekipa portala Prevoz.org na spletni strani, ki ne želi, da podobne izkušnje doživi še kateri drugi uporabnik.

Tržni inšpektorat RS je zanikal, da bi katerikoli tržni inšpektor oglobil študenta zaradi prevozov preko spletne strani Prevoz.org.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, Tržni inšpektorat RS prejema po objavi radijskega prispevka na Radiu Študent, da se je inšpektor predstavljal za študenta, nato pa ob plačilu prevoza, ki se je oglaševal preko spletnega portala prevozi.org, oglobil voznika, številna novinarska vprašanja v zvezi s tem dogodkom.

"Glede na objavljen prispevek na Radiu Študent javnost obveščamo, da smo preko evidenc o inšpekcijskih zadevah pregledali vse izdane plačilne naloge zaradi kršitve Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC), ki so bili izdani aprila in maja 2011, vendar tržni inšpektor študenta-voznika, ki naj bi preko spletne strani prevozi.org nudil prevoze, ni obravnaval, niti ni izrekel nobenega ukrepa," so zapisali na uradni spletni strani inšpektorata.

Na področju prevozov delo na črno nadzira Prometni inšpektorat RS

Dodali so še, da iz evidenc o inšpekcijskih zadevah ne izhaja, da bi tržna inšpekcija zoper kateregakoli študenta v zvezi s prevozi uvedla kakršenkoli inšpekcijski postopek. "Javnost tudi seznanjamo, da nadzor nad določili Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC) opravljajo inšpekcijski organi v okviru svoje stvarne pristojnosti. Na področju prevozov opravlja nadzor nad delom na črno Prometni inšpektorat RS."

Preberite tudi:

- Se bodo študentje odslej na pot raje podali z balonom?

    Komentarji

    1. janja85
      03.06.2011 ob 18:17 janja85

      Nič jasno! Naj odprejo nazaj stran prevozi.org pa de vse kul, nej, ka vse, ka je dobro v toj državi trbej vničiti!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. janja85
      03.06.2011 ob 19:25 janja85

      jupiiiiiiiiiii!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.