https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pohod in prednovoletno srečanje v Parku prijateljstva

01.01.2019 ob 12:00  

Občina Dobrovnik je v sodelovanju z madžarsko samoupravno narodno skupnostjo občine Dobrovnik, Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik, Občino Bödeháza, KS Žitkovci in KD Solzice Žitkovci organizirala 5. Pohod po Rigányócu in tradicionalno obmejno srečanje v Parku prijateljstva na slovensko-madžarski meji, na katerem se je zbralo rekordnih 250 udeležencev.


V nedeljo dopoldan so se pohodniki iz Prekmurja in Madžarske zbrali pri vaško-gasilskem domu v Žitkovcih, od koder so se podali na cca. 7 km pohod mimo stražnega stolpa v Rigányócu. Nato so pot nadaljevali skozi naselje Bödeháza nazaj na mejo, do Parka prijateljstva.

Na poti je na udeležence pričakal topel čaj, kuhano vino, domače pecivo in namazan kruh z domačo zaseko. Tradicionalno so pohodniki tudi letos s sabo prinesli šampanjce, s katerimi so pri mejnem kamnu številka 425 nazdravili in se poslovili od leta 2018.

Tudi letos so se srečanja udeležili tudi lokalni politiki, med njimi župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar, lendavski župan Janez Magyar, župan madžarskega Lentija, glavni madžarski konzul, podpredsednica madžarske krovne organizacije, parlamentarni poslanec Županije Zala in drugi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.01.2019 ob 10:59 imre gost

      Sramota,da eni komaj čakajo ,da kam idejo samo ka se negejo in napijejo za šenki .

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.01.2019 ob 11:48 Bog i batina gost

      Ti pa ljubosumen ker te niso povabili, te pa Lakuuta geli??? Bedak!!

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.01.2019 ob 13:16 števan gost

        Bog i batina .............. Srmaček si se le nahrano ? Mene bi bijla sramota iti na pohod za jesti končno pa eni nemate srmote

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.