https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Osnovnošolci predstavili stare predporočne običaje

05.01.2019 ob 6:05  

V petek, 4. 1. 2018, so učenci osnovne šole Grad pripravili zabavne skeče o romantičnih običajih preteklosti.


Nabito polno dvorano kulturnega doma pri Gradu so navdušili nastopi različnih razredov osnovne šole Grad. Na odru so se zvrstile pevske in plesne točke ter kratke veseloigre, manjkalo ni niti folklore.

V svojih nastopih so skozi zaigrane zgodbe prikazali stare običaje in vraže, vezane na čas pred poroko oz. osvajanje. Zaigrane igre so bile uprizorjene po resničnih dogodkih, saj so organizatorji zbrali pričanja in spomine starejših občanov ter jih tokrat tudi javno predstavili.

 

Goste so na dogodek povabili z naslednjimi besedami: “So današnji fantje trdi kot bor ali dekletom spretno pihajo na dušo?”

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.01.2019 ob 8:10 Školnik gost

      Pa Tomica je harmonikaš ! Bravo !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.