https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nepravilnosti pri zaposlitvi v javnem zavodu KKC Lendava

11.01.2019 ob 18:40  

V sredo, 9. januarja 2019, je občina Lendava opravila skupen razgovor s predsednico sveta javnega zavoda ter direktorjem, v zvezi z domnevno nepravilnostjo pri zaposlitvi enega javnega uslužbenca v javnem zavodu Knjižnica – Kulturni center Lendava. 


Pri zaposlitvi enega javnega uslužbenca je prišlo do inšpekcijskega nadzora Inšpektorata RS za delo, pri katerem je bilo inšpektor ugotovlil nepravilnost. Ugotovilo se je, da zakonska določila, na katerih temelji pogodba o zaposlitvi javnega uslužbenca Dejana Süča, ki jih je takrat pod bivšim vodstvom podala Občina Lendava, niso pravilno interpretirana. Inšpektor je zaradi te nepravilnosti javnemu zavodu in odgovorni osebi direktorju  dr. Albertu Halászu izrekel globo. Direktor je priznal očitano nezakonitost, ker ni preveril zakonske podlage, in nastalo situacijo obžaluje, poravnal pa je tudi že obe globi, poroča spletna stran Občine Lendava. 

˝Direktor javnega zavoda je bil zaradi nastale situacije s strani novega vodstva Občine opozorjen, da je odgovorna oseba zavoda, kot ga tudi narekuje Zakon o zavodih, in sicer, da direktor organizira in vodi delo in poslovanje zavoda, predstavlja in zastopa zavod in je odgovoren za zakonitost dela zavoda. Prav tako vodi strokovno delo zavoda in je za to odgovoren. Občina Lendava, kot ustanoviteljica javnega zavoda, morebitnih novih nezakonitosti pri poslovanju zavoda, ne glede na njihovo težo, ne bo tolerirala in bo storila vse potrebno, da do njih več ne bo prihajalo. Če bo potrebno, tudi z resnimi ukrepi. Prav tako bo nad delovanjem javnega zavoda določeno obdobje vršila nadzor. Občina je prav tako opozorila predsednico sveta javnega zavoda ter direktorja na dolžnost zakonitega ter strokovnega ravnanja tudi na tej relaciji,˝ so zapisali na spletni strani Občine Lendava. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2019 ob 19:16 mešalec gost

      Župan je že odstopil. Čakamo, da isto naredi Halasz, takoj za njim naj odide Suč. Prendlova se pa naj skrije. Sram naj vas bo. Hvala!

      28 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2019 ob 0:44 starešina gost

      Ali je to koruptivno in klientelistično dejanje, ali ni? Süč pa na svoji fb strani o sebi piše podobne: svežina v politiki... pošteno delo... čistejša skupnost... gradnja enakopravne skupnosti... osebna odgovornost... z najvišjo mero odgovornosti... ponosen sem na to kar sem uspel narediti... pokončna drža... neobremenjen s težo preteklosti... resno in odgovorno... z dvignjeno glavo lahko stopim na ulico... Po moje pa bi bilo edino pošteno in odgovorno do volivcev in občanov le to, da tako Balažek, kot Süč odstopita in zapustita občinski svet Lendave. Zame bo po tej zgodbi vsaka njuna beseda obarvana z lažjo, vsako njuno dejanje v občinskem svetu obarvana s sumom prevare volivcev in davkoplačevalcev. Enako velja za Halasa, takšna dejanja ne morejo biti dovoljena za direktorje zavodov! Ali bodo potem povsod v Sloveniji zaposlovali protizakonito, plačali 300 evrov globe in delali naprej?

      32 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2019 ob 3:42 lepec gost

      No torej, da vidimo neobremenjenost s preteklostjo, pokončno držo, odgovorno in resno delo perspektivnega zgodovinarja in seveda njegovega veleumnega mentorja.

      24 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2019 ob 13:33 Lendava gost

      A bo Süč res upal pokončno sprehodit po Lendavi in vstopit na občinsko sejo? In je res vse tisto v kaj se poveličuje.... naj se pobere iz Lendave in to bo najlepše. Enega takega smo se komaj rešili.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.01.2019 ob 18:44 Janez gost

      Sedaj občino vodi sds, sedaj bo vse transparentno.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.01.2019 ob 20:46 Yeap gost

        Občani so izvolili g.Magyara in ne SDS-a,v kolikor ti to ni jasno je nadaljna razpava brezpredmetna..

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.01.2019 ob 20:59 Občan gost

      O bivšem županu in Süčü ne bom razglabljal, najbolj me je razočarala ga. Prendl Hajdinjak, ki se spreneveda glede tega problema. Tudi kot ravnateljica srednje šole bi morala biti vzgled, ne pa da zaposli sorodnico ter ostale učitelje z visokošolsko izobrazbo brez opravljenega pedagoško andragoškega izpita, kar je pogoj da lahko poučuješ, seveda če nimaš univerzitetne izobrazbe. Dijakov je vedno manj, "profesorjev" vedno več. Sramota gospa ravnateljica. V času mojega šolanja na Dsš Lendava ste bili povsem drugačni, sedaj sem nad vami povsem razočaran.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.01.2019 ob 9:32 čondraš gost

      Nič novega v naši državi, tisti ki populistično pridagajo o strpnosti, poštenosti, enakosti, multikulti in oh in sploh vsem čudovitem, so dokazano, največjo pokvarjenci in hinavci. Levičarji to že desetletja prakticirajo, samo kaj ko je večina Slovencev slepih in slabovidnih.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.01.2019 ob 11:10 Frondi gost

      Lendava, Lendava.... Nekoč tako lepo mesto, danes polno korupcije, nepotizma, mesto poznanstev in vezi. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi na volitvah zmagal Süč. Še večja beda. Ne vem kaj se pretvarja Hajdinjak Prendlova. Sramota. Vsi dobijo službe preko vez, čudno, da je vedno ona edina kandidatka za ravnateljico šole.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.01.2019 ob 17:37 Pom gost

      Zakoj ste pa brisali komentare? Zaradi Balažeka pa Suča?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.01.2019 ob 11:14 Gigi govedina gost

      Nezakonitost je torej po novem preimenovana v nepravilnost , bravo .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.01.2019 ob 19:24 Miki gost

      Kaj pa nepravilnosti v MS... baje so ustanove brez legitimnih direktorjev???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.