https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 23. Vinska kraljica je postala Meta Frangež

12.01.2019 ob 9:05  

Včeraj, 11. januarja, je v hotelu Radin v Radencih potekalo kronanje 23. Vinske kraljice Slovenije. V okrilju Pomurskega sejma, pokroviteljev in drugih visokih gostov je novo kraljico, Meto Frangež okronala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec skupaj s predsednikom uprave Pomurskega sejma Janezom Erjavcem.


Na kronanju je prisotne naprej nagovoril Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, ki je tudi nosilec institucije Vinska kraljica Slovenije. Slavnostna govornica je bila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec. Zbrane je nagovorila tudi 22. Vinska kraljica Slovenije za leto 2018, Katarina Pungračič, ki je bila v lanskem letu aktivno udeležena na več kot 100 dogodkih, posvečenih širjenju vinske kulture in prepoznavnosti slovenskih pridelovalcev vin.

Meto Frangež iz Gornje Radgone sta kot 23. Vinsko kraljico Slovenije okronala ministrica, dr. Aleksandra Pivec in Janez Erjavec. Meta je študentka 3. letnika na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vode v Mariboru, smeri vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo. Prihaja iz družine, ki jo odlikuje dolgoletna vinogradniška vinarska tradicija, še posebej znana po svojih peninah, to je Hiša penin Frangež.

Meto Frangež je v novembru 2018 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke in bo v letu 2019 predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini.

Novi vinski kraljici je čestital tudi predstavnik generalnega pokrovitelja, Deželne banke Slovenije, Mihael Janžekovič, direktor Poslovne enote Pomurje. Ključe vozila Ford Kuga je Meti Frangež predal Dušan Rajh, Avto Rajh d.o.o. Ljutomer ter Murska Sobota. Nova vinska kraljica si je izbrala vino Traminec Brut natur 2008 iz Hiše penin Frangež, katerega je predstavil  pokrovitelj kraljičinega vina, Jernej Frangež, oče novo okronane kraljice.


Zbrane so nagovorili tudi župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Cvetko Zupančič ter direktorica hotelov, Zdravilišče Radenci, Sava Turizem d.d., Vesna Maučec. V imenu dosedanjih Vinskih kraljic Slovenije je Meti Frangež čestitala tudi 20. nosilka krone, Sara Stadler. Čestital pa ji je tudi predstavnik Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, Alojz Cedula, sekretar društva, pri čemer so jo sommelierji sprejeli tudi med svoje člane.

Za izbrani glasbeni program sta poskrbela Ditka in Gorazd Čepin ter ob koncu prireditve tudi Neisha. Prireditev je povezoval Stane Kocutar, novinar, ki je tudi mestni viničar Maribora in skrbnik najstarejše trte na svetu.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.