https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Akcija 10 krogov za 10 nasmehov tudi v Murski Soboti

Murska Sobota, 05.06.2011 ob 20:38  

V ponedeljek ob 16. uri bo na stadionu pri Osnovni šoli I v Murski Soboti četrti od desetih tekov v okviru humanitarnega projekta gibanja NeverGiveUp - 10 krogov za 10 nasmehov. Pridružite se ultratriatloncu Mateju Markoviču pri teku in podprite akcijo, kjer se zbirajo sredstva za bolne otroke.

Humanitarna akcija poteka od 3. do 12. junija širom Slovenije v soorganizaciji Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Humanitarnega društva Vztrajaj—Never Give Up. Namen projekta je zbrati čim več podpornikov in udeležencev, ki bi prispevali donacije za deset družin z žalostnimi otroškimi zgodbami iz različnih krajev po Sloveniji.

Cilj ultratriatlonca Mateja Markoviča je, v sodelovanju s prijatelji humanitarnosti in športa, vsak dan v drugem kraju (10 dni zapored) preteči deset maratonov po lokalnih stadionih in zbrati čim več sredstev za te male junake. Za koga se pravzaprav zbirajo sredstva si lahko preberete TUKAJ.

Iz profesinalnega športa v humanitarne vode

Zgodba ekipe NEVER GIVE UP je kratka, a zato nič kaj manj zanimiva. Že prej omenjeni Markovič se je po uspešni sezoni 2008/09, v kateri je nanizal 3 druga mesta, 4 zmage in postavil 3 rekorde, znašel pred pomembno odločitvijo v svojem življenju. Prehud tempo življenja, pomanjkanje sredstev s strani pokroviteljev in velika utrujenost, ki je bila posledica 17 Ironmanov v zadnjih 6 mesecih, so kričali po spremembi.

Skupaj z novim glavnim pokroviteljem Lyprinol Sport Edition je padla odločitev, da poskušamo združiti ekstremnost na eni strani in humanitarnost na drugi. Tako je začela nastajati zgodba o dobrodelnem petkratnem Ironmanu (19 km plavanja, 900 km kolesarjenja in 211 km teka), ki je dobil svojega »velikega brata« z imenom NEVER GIVE UP. Ime je dobil ob gledanju inspiracijskega videa Nicka Vujaćiča, katerega glavno vodilo je bilo, da se ne smemo nikoli predati!

Kako lahko podprete akcijo tudi vi?

Markoviču je uspelo preteči že tri dolžine maratone oziroma 105 krogov na atletskih stadionih v Hrastniku, Brežicah in Celju, Murska Sobota pa bo njegova četrta od skupno desetih lokacij. Vsak zainteresirani se lahko pridruži pri teku Markoviču, pri čemer pa ni važno, če odtečete le krog ali dva, s svojo donacijo pa pomaga otrokom. Prostovoljni prispevki znašajo 10 evrov za odrasle in 5 evrov za otroke. Vsak dobi spominsko zapestnico, celoten izkupiček pa bo namenjen otrokom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.