https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

To je slovenski avto leta 2019

15.01.2019 ob 9:55  

Slovenski avtomobilski novinarji so na Vranskem že sedemindvajsetič izbrali Slovenski avto leta. Po seštetju vseh glasov je slovenski avto leta 2019 postal Ford Focus.


Na spletni strani Slovenski avto leta so zapisali, da so pri finalnem glasovanju za  avto leta 2019 izhajali iz vrstnega reda finalistov, ki so ga med 28 modeli določili bralci, gledalci, poslušalci in sledilci slovenskih medijev.

Po odločitvi glasovanja se je na prvem mestu s šestimi začetnimi točkami znašla Škoda Karoq, na drugo mesto se je s štirimi točkami uvrstil Volkswagen T-Roc, na tretjem mestu je bil s tremi točkami Ford Focus, dve točki je za četrto mesto prejela Kia Ceed, eno točko pa je za peto mesto prejel Volvo XC40.

Ta razvrstitev pa je bila seveda le začasna, saj je sledilo glasovanje slovenskih medijev Avto magazina, Dela in Slovenskih novic, Dnevnika in Nedeljskega, Evo magazina, Komotar minute, Motorevije AMZS, Siola.net, Vala 202 in Avtomobilnosti ter Večera.

Foto: Ford Slovenija

Po glasovanju redakcij je slovenski avto leta s 57 osvojenimi točkami postal Ford Focus. Na drugem mestu mu je s 27 točkami sledil Volkswagen T-Roc, tretje mesto je z enaintridesetimi točkami osvojila Škoda Karoq, četrti je z dvaintridesetimi točkami bil Kia Ceed, na petem mestu pa se je s trinajstimi točkami znašel Volvo XC40.

Ford Focus je slovenski avto leta tokrat postal že tretjič. Lansko leto pa je ta naziv osvojil Volkswagen Polo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.01.2019 ob 20:49 čondraš gost

      Na podlagi česa se izbira avto leta, če s eje pa leto šele začelo ? Zgolj na podlagi vizualnosti ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.