https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Na pobudo Neodvisne stranke Pomurja se pripravlja nova politična opcija

05.06.2011 ob 23:58  

Gre za alternativo slovenski politiki, pravijo v Neodvisni stranki Pomurja (NSP). Snujejo novo politično alternativno opcijo zunajparlamentarnih strank, list in gibanj.
 
Na podlagi pobude NSP so se v Mariboru na širši konstitutivni seji sešle nekatere zunajparlamentarne stranke, liste, civilna združenja in različna gibanja z namenom,  z idejo ustanovitve velike koalicije zunajparlamentarnih strank, civilnih združenj in drugih gibanj.
 
Na prvem iniciativnem sklicu so poleg pobudnice sodelovale Lista za pravičnost in razvoj, Stranka slovenskega naroda, Stranka enakopravnih dežel, Glas žensk, Demokratska stranka in Gibanje za prihodnost, številni predstavniki neodvisnih gibanj, civilnih iniciativ in posameznih list.

 

Kmalu Zveza neodvisnih strank
 
Na srečanju so sprejeli sklep o pričetku skorajšnje ustanovitve Zveze neodvisnih strank, list in gibanj Slovenije, s katero bodo v veliki koaliciji enotno nastopili na državnozborskih volitvah .
 
"Velika koalicija bo na podlagi sklepa nastopila v vseh volilnih enotah z 88 kandidati in na ta način omogočili volivcem možnost oddaje svojega glasu neodvisnemu političnemu gibanju, ki bo na podlagi prepričljivega programa in kakovostnih kandidatov ponudila svežino volilnemu telesu, s sloganom Čas je za nove obraze," dodajajo v NSP. Ob tem samozavestno napovedujejo uvrstitev v parlament. "Seštevek že znanih rezultatov posameznih udeležencev iz prejšnjih volitev že zdaj obljublja  4 % prag za vstop v parlament."
 
Glede na to, da je bila prva konstitutivna seja zgolj informacijske pomena so udeleženci soglašali z odločitvijo, da v veliko Zvezo  povabijo tudi druge neparlamentarne stranke, neodvisna združenja,  liste in gibanja. Sledil bo ustanovitveni kongres, na katerem bodo demokratično izvolili organe združenja in predsedstvo.

    Komentarji

    1. NSP
      06.06.2011 ob 13:44 NSP

      ...zanimivo :-)...pa predlagajte bolj kredibilne in še kakšne nenapačne...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. viktor
      06.06.2011 ob 15:37 viktor

      eni so rejsan nej napačne, eli ka se te udbaš Bejak palik pšej? či do ga prveč na slike dejvali, nan ftijčki šče predlansko kukorco od straja nazaj znosijo. un je sakramensko neodvisen.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. peroksidna
      06.06.2011 ob 22:56 peroksidna

      Je to mogoče slika s kakšnega sindikalnega izletaj? Ali bodo mogoče fusbal špilale? Če je to politična alternativa v Slovenjii je boljše, da že zdaj vsi skupaj spakiramo kovčke pa se odselimo iz Slovenije.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. NSP
      07.06.2011 ob 7:08 NSP

      ...spakiramo, pa gremo vsi...;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. geko
      07.06.2011 ob 12:13 geko

      če se "nove" face pomejšajo s starimi, je to ista župa; še bole žalostno je tou, ka so se eni samo preimenovali.. dajte no, nove face so tisti, ka so sposobni, pa ka se resno angažejrajo z nekšimi programi, nej ka je lejko sakša gasilska slika zaj že nova stranka

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. NSP
      07.06.2011 ob 14:57 NSP

      ...:-( vidin ka nas nika nemate radi....lepo bi bilo če bi geko tudi bil na gasilski sliki, ker na gasilski so samo udeleženci piknika....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.