https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Vozil tovornjak s poškodovanimi gumami

16.01.2019 ob 10:00  

Policisti PP Gornja Radgona so včeraj v naselju Rihtarovci ustavili in kontrolirali 53-letnega državljana Rusije, ki je vozil tovorno vozilo v lasti pravne osebe iz Rusije.

Pri kontroli dokumentov in pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da voznik vozi v cestnem prometu tovorno vozilo, ki ni tehnično brezhibno, saj so bile na tovornem in priklopnem vozilu nameščene neustrezne, izrabljene in poškodovane pnevmatike, prav tako pa so bile na isti osi nameščene pnevmatike različnih dimenzij in različnega proizvajalca.

Foto: Policijska uprava Murska Sobota

Kazen

Vozilo je bilo izločeno iz prometa, vozniku in pravni osebi pa je bila izrečena globa po Zakonu o motornih vozilih v višini 2.400 evrov. Voznik je v skladu z veljavno zakonodajo globo za fizično in pravno osebo poravnal, pred nadaljevanjem poti pa je moral na tovorno in priklopno vozilo namestiti nove pnevmatike.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2019 ob 10:22 Lujzek25 gost

      Od kod mu 2400ev????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.