https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Cesta v Čentibi bo sanirana

17.01.2019 ob 11:00  

Občina Lendava je naročila dodatni nadzor zaradi številnih pritožb krajanov glede nekvalitetnega izvedenega asfalterskega dela na lokalni cesti, na Glavni cesti v Čentibi.

Zaradi številnih pritožb krajanov, je občina Lendava naročila dodatni nadzor nad nekvalititeno izvedenimi asfalterskimi investicijsko-vzdrževalnimi deli na lokalni cesti na Glavni ulici v Čentibi.

Pri tem so bile ugotovljene nepravilnosti pri kvaliteti izvedbe del preplastitve cestišča, kjer je sodni izvedenec ugotovil:

- finalna asfaltna površina je zelo neravna, neravnine se pojavljajo na delu ceste ob muldi, jaških, v zgornjem delu pa po celotni površini cestišča;
- asfaltiranje cestišča v zgornjem delu se je izvajalo z nerazumnimi fazami del, tako so širine posameznih faz vlečenja asfalta različne;
- vzdolžni stiki so slabo izvedeni in na mnogih mestih niso zatesnjeni;
- na mestih si stiki tudi višinsko različni;
- razširitev na desni strani ceste ob jekleni varnostni ograji na območju hudournika je neustrezno izvedena, z napačnimi padci in nekvalitetno.

Foto: lendava.si

˝Lokalne sanacije niso primerna rešitev, zato se bo k rešitvi problematike pristopilo s frezanjem celotne površine ter preplastitvijo na isto višino cestišča. Izvajalec del ne oporeka ugotovitvam ter se strinja, da je potrebno zadevo urediti in cestišče sanirati. Izvajalec se je tudi pisno zavezal, da bo pristopil k sanaciji nepravilnosti na dogovorjen način, najkasneje do 30. aprila 2019, oziroma v primeru slabih vremenskih razmer do 31. maja 2019,˝ so zapisali na spletni strani občine Lendava. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2019 ob 12:35 lepec gost

      Kaj na to poreče g. dr. Roberth Czelecz???

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2019 ob 16:22 Garnitura gost

      In kdo od prejšnje garniture je potrdil, da je izvedba dobro narejena?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.01.2019 ob 21:00 prašiči gost

        Niste navedli sodnega izvedenca, v kolikor je sodni izvedenec konvertit se strinjam z oceno ?!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2019 ob 19:58 Gost gost

      To vam Šilak financejra?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.