https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomagajte Inayu iz Bratoncev

Bratonci, 18.01.2019 ob 13:00  

Mamica dveh sinov iz Bratoncev, Monika Lebar, se vsak dan spopada z boleznijo svojega prvorojenca - avtizmom. Ta bolezen za družino predstavlja velik finančni zalogaj, zato se v spodnjem pismu obrača na vse vas, da pomagate mlademu Inayu. Družini je pred kratkim finančno pomoč namenilo tudi društvo Zvezdni otroci.

"Sem mamica dveh sinov in prvorojenec je avtist. Kot vsak mlad par sva si tudi midva z mojim partnerjem želela ustvariti dom in družino. Kupila sva hišo v Bratoncih in kmalu ugotovila, da pričakujeva najinega prvega otroka. Ne znam opisati veselja in sreče, ki sem jo občutila ob tem, da bom prvič postala mamica. Imela sva dom, dobila bova otroka. Najine sanje so postale resnične, vendar se nama je že po treh letih sesul svet, ko smo izvedeli, da je najin sin avtist. V moji glavi so odmevale besede vaš otrok je avtist in vprašanja zakaj? Zakaj? Zakaj prav moj otrok? Vprašanja, ki mi niso pustila spati marsikatero noč.

Pri treh letih je Inay dobil potrjeno diagnozo AVTIZEM. In takrat začneš borbo sam s sabo, boriš se zase in za svojega otroka, ki ti pomeni vse na svetu. Glede besede avtist sem bila popolnoma nevedna, zato je takoj za dnevi joka prišel za mano tisti adrenalin, ki te žene naprej, kajti upaš, iščeš in si želiš najti rešitev.

Po brskanju na spletu sem ugotovila, da v Trbovlju deluje Društvo za avtizem DAN, kjer sem prejela prve informacije o tem, da v Ameriki ter Avstraliji delajo preiskave las in urina, s katerimi pridobijo celotno sliko telesa. Ker sva s partnerjem hotela za svojega sina najti rešitev, sva se podala na to pot in čeprav je bilo vse samoplačniško sva vztrajala ter se odpovedovala marsičemu. Živela sva za sina, njegovo zdravljenje. Najino življenje se je vrtelo v krogu. Iščem rešitev, iščem denar in poskušam ostati pozitiven.

Takoj po prvih rezultatih so nama priporočili dieto, ki naj ne vsebuje kazeina ter glutena. Okvirno smo za vse te preiskave, prehrano in terapije letno odšteli 10.000 evrov. Sčasoma so najini prihranki začeli kopneti, dobila sva še enega otroka. Jaz sem ves svoj čas posvetila novorojencu ter Inayu, ki me potrebuje bolj kot zdrav otrok. Da lahko preživimo in Inayu kupimo vse, kar potrebuje za svoje zdravljenje dela, partner dela v Avstriji.

Kot vsaka mama se borim iz dneva v dan. Ne mine dan, da ne bi potočila solz. Vsak dan znova mi roji po glavi, zakaj ravno moj otrok? Srce se mi para, ko ga gledam in se vprašam kakšno življenje ga čaka? Boli me, da je moj otrok drugačen, vendar zaradi tega moja ljubezen ni nič manjša. Morda sem ravno zaradi tega postala močnejša oseba, oseba, ki se bori za svojega otroka. Težko mi je, ker vem, da bo vedno drugačen, vendar bo morda zaradi tega najin odnos globlji.

Živimo iz dneva v dan, veselimo se vsakega napredka. Srce mi poskoči, ko mi vzgojiteljice v vrtcu Beltinci povedo, da je ustvaril kaj novega in da ni bil moteč za druge ter je bil priden. Težko je, vendar se moramo boriti vsak dan, vsak dan sproti in zaradi tega sem pripravljena stopiti iz svojih okvirjev in prositi za pomoč.

Če bi lahko, če bi zmogli sami, bi bilo življenje drugačno. Imam otroka, ki je avtist, ki potrebuje zdravljenje in finančno nama več ne uspeva. Zato bom dvignila glavo in vas prosila vse, ki lahko, da nam pomagate, da se bomo lahko borili naprej, da bo moj sin dobil vso potrebno oskrbo. Težko je prositi, vendar bom za svojega sina storila vse, tudi prosila, če vem, da mu lahko pomagam sploh zdaj, ko po izvidih vidim, da gre Inayu hitro na bolje.

Hiša, v katero smo se vselili polni upov na srečno brezskrbno življenje, nam je postala ovira pri našem avtističnem otroku, saj imamo ogromno stopnic, ki pa so nevarne za vsakdan našemu otroku. S partnerjem sva se odločila, da hišo prodava in narediva dom brez stopnic, brez ovir za Inaya. Tako bo lahko tekal in se igral brez tega, da bi vsakič okamnela v strahu, da bo padel.

Naše življenje ne teče, kot sem sanjala v mladosti, ampak je pot dosti bolj vijugasta in dosti težja, kot bi si želela. Vsi si želimo zdrave otroke, vendar sem jaz mamica otroka z avtizmom, ki potrebuje pomoč zato prosim vse, ki ste pripravljeni pomagati, da nakažete denar kot honorarno pomoč na:

TRR: SKB SI56 03125-1000857970
Inay Horvat
Bratonci 150a, 9231 Beltinci

Mi kot družina ter jaz kot mamica otroka z avtizmom, se vam pa iz srca zahvaljujemo. Bog vam poplačaj za vsak vaš dar. Posebna zahvala gre vsem, ki ste mi v težkih trenutkih namenili spodbudne besede ter moji celotni družini za vso pomoč in podporo brez vas ne bi zmogla!!!

HVALA ZA POMOČ, HVALA ZA RAZUMEVANJE TER HVALA DA STE Z NAMI."

Monika Lebar, mamica otroka z avtizmom

Na dobrodelnem koncertu zbrali 1.500 evrov

Društvo Zvezdni otroci je lanskega decembra, v športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota, uspešno priredilo Veliki predbožični koncert Dražena Zečića in Grupe Banana. Utrinke s koncerta, si lahko pogledate TUKAJ.

Dobiček od prodanih vstopnic je šel na TRR društva za program društva - pomoč staršem otrok, ki potrebujejo zdravljenje v tujini. V sredo je Sašo Kavaš, podpredsednik društva Zvezdni otroci, Inayevi družini simbolično predal ček v vrednosti 1.500 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.