https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: V igralnici Mali Čudo je potekala izmenjalnica

19.1.2019  

V soboto, 19. januarja 2019, je v prostorih Mensane, v igralnici Mali Čudo, potekala izmenjava otroških oblačil, igrač in ostalih otroških pripomočkov.


Otroci hitro prerastejo svoja oblačila, obutev in igrače, zato so priredili Izmenjalnico prav njm. Na njej je bilo mogoče izmenjati vse od oblačil, obutve, knjig, igrač in vse ostalo za otroke. Izmenjalnico so v sodelovanju organizirali Igralnica Mali Čudo, iniciativa Rastišče - poligon za zelene ideje in Medgeneracijsko središče Mensana. Česar ne bodo izmenjali, bodo podarili v dobrodelne namene. 

Izmenjalnica otroških oblačil, igrač in vseh ostalih otroških potrebščin omogoča trajnostno in odgovorno posodobitev garderobe in igralnega parka otrok, ki je povrhu še zastonj. Izmenjalnica vzpodbuja blagovno menjavo in s tem predstavlja tudi alternativo potrošništvu. 

Zakaj izmenjati? 

Ker je odgovorno do narave in soljudi ter poceni. Gra za alternativo potrošništvu in hitri modi, ki sta škodljiva za okolje in ljudi. Z izmenjavo oblačil in vsega ostalega, lahko pomagate zmanjševati količino tekstilnih odpadkov in preprečite nepotrebno izkoriščanje naravnih virov ter surovin za izdelovanje novih izdelkov. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2019 ob 13:03 bravo gost

      Bravo! Čim več takih dogodkov rabimo!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.