https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Zapeli in zaplesali mlajši in starejši

Križevci pri Ljutomeru, 20.01.2019 ob 11:00  

V soboto, 19. januarja, se v Kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru že četrto leto zapored odvijala prireditev »Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši«. Organizatorji prireditve so Občine Križevci, Društvo upokojencev Križevci in etno skupina Veseli prleki. Prireditev je povezoval Bojan Rajk.


Društvo upokojencev Križevci in etno skupina Veseli prleki že četrto leto zapored v mesecu januarju organizirajo prireditev s katero želijo povezati starejšo in mlajšo generacijo v glasbenokulturnem ustvarjanju. To jim vsekakor lepo uspeva, saj je bila dvorana Kulturnega doma Križevci pri Ljutomeru praktično polna. Najprej so na oder stopili Veseli prleki, ki so med drugim zapeli Nocoj je ena luštna noč, in res je bila. 

Najmlajši, nastopajoči iz vrtca Križevci pod vodstvom Melite Karas so zapeli pesmi Pozimi zunaj hladno je in Čisto čisto tiho. Ob tem sta bili prisotni tudi vzgojiteljici Simona in Klavdija. Žan Bogdan iz Logarovcev se je predstavil s harmoniko in zaigral Moj avto in Veseli Ribnčan. Selma Franov in Marinka Prelog, sicer članici zbora Orfej, sta zapeli Či bi jes bila fčelica, Kje so tiste stezice ter Na vrtni gredi. 

Nastopila je tudi Tamburaška skupina Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevec, ki se je predstavila s Veselo presalko in pesmijo Čebelar. Učenka 5. razreda nižje glasbene šole v Ljutomeru, Ana Marija in Lucija Divjak (prečna flavtistka v Pihalnem orkestru Ljutomer) sta zaigrali Mojčino pesem in skladbo Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj

Veseli prleki, pod vodstvom Marjana Rozmariča so v nadaljevanju zapeli še več ljudskih narodnih pesmi. Pri tem seveda niso pozabili na ljudsko prleško pesem, Dere sen jaz mali bija. Pevci Društva upokojencev Bakovci Tam sem jaz doma in venček ljudskih narodnih. Prijetno sobotno druženje je popestrila tudi gledališka skupina Kulturno umetniškega društva Križevci s skečem "O ti naša oma." 

S prisotnostjo (podporo) na tovrstnih prireditvah prispevamo k ohranjanju ljudske kulturne dediščine, glasbe in narečja tukajšnjega prostora. Kultura nas bogati, tako kot ljubezen, družina, prijatelji, iskren objem, poljubi in lepi spomini. Tovrstnih stvari ne moremo kupiti še doda povezovalec prireditve, Bojan Rajk. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.