https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomagajmo enoletni Neži z zbiranjem zamaškov

24.01.2019 ob 6:05  

Neža bi morala biti marčevka, žal pa temu ni tako, saj je bila rojena prezgodaj, in sicer v 28. tednu z urgentnim carskim rezom. Neža ima poleg mnogih zdravstvenih težav diagnosticirano cerebralno paralizo. Da bi ji starši omogočili terapije in pripomočke za lažje gibanje, so se odločili za zbiranje zamaškov.


Neža je rojena 29. decembra 2017, v 28. tednu z urgentnim carskim rezom in živi v Središču ob Dravi z mamico in očkom ter dvema starejšima bratcema. Že od samega rojstva so se vrstili številni zapleti, šok za šokom za starše in domače. Imela je zastoj srca, amnorejo, krvavitev v možganih in pljučih, sepso ... Vendar je kljub temu ostala borka in vsem dokazala, kako močno ima voljo do življenja. Žal pa je zaradi vseh zapletov mala Neža delni invalid. Prizadete ima nogice, rokice in hrbtenjačo.

Foto: Ines Erjavec

Diagnosticirano ima cerebralno paralizo in potrebuje terapije in pripomočke, ki bi ji pomagali pri gibanju. Žal s strani zavarovalnice ni dovolj, zato se je Nežina družina odločila za zbiranje zamaškov in ji tako pomagati, da bi se njeno stanje še izboljšalo.
Z zbiranjem zamaškov so pravzaprav šele začeli, odziv tistih, ki želijo pomagati, pa je velik, vendar pa upajo, da se bo zbiranje še razširilo in se mu bo pridružilo še več ljudi. Zamaške lahko v Pomurju oddate na naslednje lokacije:

OŠ Središče ob Dravi in Vrtec Navihanček Središče ob Dravi
Gasilski dom Kraplje
Gasilski dom Križevci (PGD Križevci)
Gimnazija Murska Sobota
Minit Caffe (Murska sobota)
Podjetje SOFTTRADE d.o.o (Ljutomer)
PGD Globoka
Caffe la peche Boračeva (Radenci)
Teksas bar (Sveti Jurij ob Ščavnici, kontaktna oseba: Nastja Gregorec)
Folklorna skupina Leščeček (Veržej)
OŠ in Vrtec Mala Nedelja
Kmetija Kocijan (Središče ob Dravi)
Lakirnica, urejanje nohtov, Mojca Lipič (Murska Sobota)
Himalajska solna soba (Murska Sobota)
OŠ in Vrtec Križevci pri Ljutomeru

Zamaške zbirajo tudi pri Nežini družini doma, pri Erjavčevih v Središču ob Dravi. Lokacije zbiranja zamaškov sprotno dopolnjujejo, podrobnosti si lahko ogledate na Facebookovem profilu Zamašek za Nežo. Če bi želeli pomagati pa lahko kontaktirate tudi Nežino mamico, Ines Erjavec na telefonsko številko 070 824 632 ali preko elektronske pošte na ines.irgolic.ii@gmail.com.

Foto: Ines Erjavec

Območno združenje Rdečega križa Ptuj pa je odprlo tudi podračun za zbiranje donacij za Nežo na TRR: SI56 0420 2000 0348 846 (namen nakazila: pomoč za NEŽO in sklic: SI00 245109).

Družina Erjavec se v Nežinem imenu zahvaljuje vsem, ki so pripravljeni pomagati, saj šteje vsak zamašek in vsaka donacija in s tem pomagamo Neži po svojih močeh, da se bo njeno zdravstveno stanje izboljšalo.

Foto: Facebook profil Zamašek za Nežo

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2019 ob 9:28 Tia gost

      MINIT caffe je ne Mint caffe

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2019 ob 13:48 donator gost

      Tia, raje kaj doniraj, ne pa da iščeš slovnične napake ! Pa lep dan ti želim !

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2019 ob 20:48 Pika gost

      Zbirno mesto je tudi v vrtcu Radenci

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.01.2019 ob 11:49 Solo gost

      Sem ravnokar nakazal na račun RK Ptuj. Zelo malo je napisanega zakaj bodo porabljena sredstva? pripomočke dobi od ZZZS zastonj, terapije pa imajo v MB urejene prav tako preko ZZZS. Mogoče bi več napisali za kaj bodo šla zbrana sredstva da bodo skeptični donatorji vedeli za kaj dajejo in pomagajo. Dodatne terapije v samoplačniških ambulantah, zdravljenje v tujini, ....?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.01.2019 ob 17:32 Nekdo gost

      Donator, ti si kaj doniral, ali je vse kar si doniral le bedasti komentar? Lep dan še naprej

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.