https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Terme Lendava izčlenili iz Save Turizma

28.01.2019 ob 16:50  

Danes je potekala skupščina družbe Sava Turizem, na kateri so potrdili izčlenitev Term Lendava iz družbe, s čimer bodo olajšali njihovo prodajo.


Skupščina družbe Sava Turizem je danes soglašala s pogodbo o izčlenitvi in prevzemu, ki sta jo oktobra lani sklenili družbi Sava Turizem in Terme Lendava, ki je v 100-odstotni lasti Save Turizma.

Na skupščini je sodelovalo 99,92 odstotka kapitala, poleg glavnega delničarja Save, ki ima v lasti 99,9 odstotkov, še Pavel Bohinc z 0,0028 odstotka ter Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) in predsednik tega združenja Kristjan Verbič s skupaj 0,00049 odstotka delnic.

Zapisnik skupščine, objavljen na spletni strani Ajpesa kaže, da sta tako Bohinčev zastopnik kot Verbič v imenu VZMD napovedala izpodbojno tožbo.

Izčlenitev Term Lendava - pri čemer ne bodo prenesene zdravstvene koncesije in zdravstveni delavci ter Zdravstveni center Terme Lendava Sava medical – bo olajšala uresničitev prodajne pogodbe, sklenjene junija 2018, z madžarskim skladom Comitatus.

Sklad Comitatus, ki je v lasti madžarske države, je za hotel Lipa, apartmajsko naselje Lipov gaj, kamp, pet bazenov, velnes in zemljišče pripravljen odšteti devet milijonov evrov, napovedali pa so že tudi večmilijonska vlaganja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2019 ob 10:15 Lendavčan gost

      Zdaj se vidi kako se razprodaja vse kaj prinaša neki dohodek za regijo.Zakaj se ne lovijo za tiste firme katere so že uničili do dna in na novo postavili pozitivno poslovanje.Vedno iščejo kje bi še več izkoriščali našo Slovenijo.Menim da smo že preveč gostoljubni za tuje "Vlagatelje" katerim ne verjamem dobronamernost,samo veliko nenasitnost skrivajo za svojo prijazno masko.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2019 ob 0:05 pomurec1919 gost

      Fürer Orban s pomočjo lokalnih kvizlingov steguje roke po Prekmurju. Orbanu niso pomembne investicije ampak Prekmurje. Kot kaže, mu tu uspeva, kot mu ne uspeva drugod v Ukrajini, na Slovaškem v Romuniji, kjer ga podijo kot revizionista Trianonske pogodbe.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2019 ob 8:03 Emonika gost

      Potemtakem mu je do cele Slovenije, če že vstopa v posel okoli gradnje Avtobusne in železniške sodobne postaje v centru Ljubljane. :D

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.01.2019 ob 8:39 Solo gost

      Vprašajte se, kaj je lahko motiv Madžarov za investicijo v Slovenijo. je to ugodno davčno okolje? NE. je to kvalitetnejši trg za prodajo nočitev? NE. Zakaj? doma, na Madžarskem ima Orban v več kot polovici države revščino, nerazvitost. Zakaj ne vlaga tam, zakaj v Slovenijo? po moji oceni tukaj ne gre za ekonomski ampak povsem politični namen, to pa je povečevati vpliv na nekdaj madžarskih ozemljih, tega pa lahko povečuješ zgolj z kapitalom.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.01.2019 ob 9:23 Jajan gost

      Ah seveda....pa 2. Tir, Orban še Pariz hoče, a ne?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.01.2019 ob 13:39 Lendavčan gost

      Upajmo da gospod premier ne bo podal koncesije za termalno vodo tujcem, menim da je to protislovensko.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2019 ob 13:47 kuku gost

        Voda je last VSEH nas! Bolano je že to, da moramo za pitno vodo plačevat! Prizadeti gruntovčani!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.