https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Središču česali perje in lüjpali bučna semena

29.01.2019 ob 15:05  

V soboto, 26. januarja 2019, je kulturno društvo Antal Ferenca skupaj z Madžarsko narodno skupnostjo Moravske Toplice, že desetil organiziralo česanje perja in lüjpanje bučnega semena.


Tudi letos se je na 10. tradicionalni prireditvi zbralo ogromno ljudi, kar kaže na to, da so ljudje željni tradicije. Ohranjanje starih običajev je zelo pomembno, tako za tamkajšnje prebivalce, kot tudi za obiskovalce, ki na prireditev pridejo iz domačih krajev, širše okolice in tudi s sosednje Madžarske.

Na začetku je navzoče pozdravila predsednica društva Silvija Šanca, ki je zbrane povabila k ˝delu˝. Ženske so se lotile čejsanja perja, moški pa lupljenja semena. Da je bilo še bolj pestro, so ob spremljavi harmonike prepevali stare ljudske pesmi. Po opravljenem delu pa je seveda sledila zaslužena večerja. Postregli so z domačo ˝žujco˝, kruh z zaseko, ocvirki ter domačim slanim in sladkim pecivom. Seveda pa ni manjkal niti ples in zabava.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.