https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S kočijami do pristnega doživljanja naravnih in kulturnih biserov Pomurja, Podravja in pokrajine Zala

Ljubljana, 30.01.2019 ob 12:00  

Na mednarodnem turističnem sejmu Alpe-Adria se predstavlja projekt HBT, ki je financiran v okviru bilateralnega Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska. 


Od 30. januarja do 2. februarja se pod sloganom Skočite v naravo, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, odvija osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, Alpe-Adria. V ospredju 30. mednarodnega turističnega sejma Alpe-Adria je zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning. Svoje produkte predstavlja preko 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Italije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Srbije, BiH, Črne gore, Nepala in Češke.

Na sejmu se predstavlja tudi projekt »Horse Based Tourism – HBT: Svet konj – nova dimenzija trajnostnega razvoja za pristno doživljanje naravnih in kulturnih biserov čezmejne regije«, v okviru katerega RIS Dvorec Rakičan v sodelovanju s projektnimi partnerji predstavlja nove turistične produkte.

 

Sodelovanje štirih organizacij

Zasnova projekta je plod sodelovanja dveh slovenskih in dveh madžarskih organizacij. Na slovenski strani sta to organizacija Nazaj na konja s sedežem v Konjeniškem parku Starošince, ki je vodilni partner in RIS Dvorec Rakičan, kot projektni partner. Madžarska partnerja pa sta Fakulteta Georgikon Univerze Pannon in muzej Helikon, eden najlepših muzejev kočij v Evropi.

Privlačne čezmejne turistične destinacije

Glavni skupni cilj projekta je ustvarjanje privlačne čezmejne turistične destinacije z visoko kvalitetno in prepoznavno ponudbo, ki turiste in obiskovalce preko inovativnih programov doživetij, osnovanih na podlagi konjeniškega in kočijaškega turizma, vabi na odkrivanje naravne in kulturne dediščine Pomurja, Podravja in madžarske pokrajine Zala.

Tri različne kočije 21. stoletja

V okviru projekta bodo razviti trije modeli sodobnih kočij. Po eno kočijo bodo oblikovale organizacije Nazaj na konja, muzej Helikon, in RIS Dvorec Rakičan, ki v okviru projekta razvija t.i. »kočijo 21. stoletja«, ki bo iz lahkih materialov, izjemnega videza, s kapaciteto do 20 oseb, prijazna do turistov in konj ter bo kot novost javnosti predstavljena spomladi letos.

Predstavljajo nove turistične produkte

Projektni partnerji na tokratnem sejmu Alpe- Adria predstavljajo ture in čezmejne turistične produkte.

Kočije bodo namenjene za prevoze turistov večjega števila, prilagodljive letnim časom in velikostim skupin, prav tako bodo gostom na voljo različne tematske poti z različnimi zgodbami in doživetji.  

Turisti, ki bodo obiskali Podravje in Pomurje se bodo lahko podali na odkrivanje grajskih skrivnosti dvorca Rakičan, beltinskega in murskosoboškega gradu ter se v udobni kočiji zapeljali do Paviljona Expano ob Soboškem jezeru ali do Otoka ljubezni ob reki Muri.

Za nepozabno doživetje bodo turisti lahko izbirali med poldnevnimi, enodnevnimi in večdnevnimi čezmejnimi turističnimi programi. S kočijo se bodo tako lahko zapeljali tudi iz dvorca Rakičan do Nemesnépa na Madžarskem. Na poti pa se bodo lahko ustavili ob Bukovniškem jezeru, si ogledali tropski vrt v Dobrovniku in jezero s tradicionalnimi panonskimi hišami v Csesztregu na Madžarskem. Novo dimenzijo dopustovanja, bodo turisti lahko izkusili tudi v novovzpostavljenem Horse-Glamping parku v Starošincah, ki predstavlja alternativo klasičnemu kampiranju, saj združuje udobje in pomen bivanja v objemu narave.

 

 

 

    Fotogalerija