https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zakaj je morala ponesrečenka pol ure čakati na reševalce?

07.02.2019 ob 6:00  

Pred kratkim se je zgodila prometna nesreča v naselju Orehovci, občina Gornja Radgona, v kateri je ponesrečenka morala pol ure čakati na reševalce. Zakaj reševalci niso prišli takoj na kraj nesreče? In zakaj so prišli iz Murske Sobote in ne iz Gornje Radgone? 

Prometna nesreča v naselju Orehovci, se je zgodila mlajši voznici. Kljub hitremu klicu 112, reševalnega vozila ni bilo pol ure. Po pol urah so prišli reševalci iz Murske Sobote, in ne iz bližnje Gornje Radgone. Voznici so k sreči pomoč nudili mimoidoči in zdravnica, ki ni bila na delu. 

V križišču v naselju Orehovci, sta trčili osebni vozili, obe voznici pa sta utrpeli telesne poškodbe, Prostovoljni gasilci iz Gornje Radgone so na avtomobilih odklopili akumolatorja, s tehničnim posegom so iz zmečkane pločevine rešili ranjeno udeleženko, ter poškodovanima nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Kaj je bil točen vzrok nesreče, še ni znano. Očitno pa je nesrečo povzročila voznica, ki je pripeljala s stranske ceste iz Orehovskega Vrha in zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko se je druga voznica pripeljala iz smeri Spodnjih Ivanjcev proti Gornji Radgoni. 

Namesto iz bližnje Gornje Radgone so se na kraj dogodka, čez dobre pol ure pripeljali reševalci iz Murske Sobote. Kje se je zataknilo? Zakaj niso prišli reševalci iz Gornje Radgone? Direktor Zdravstvenega doma Gornja Radgona, Joža Primožič, je za spletno stran 24ur povedal: ˝Urgentno vozilo je eno na razpolago, izključno eno, ki je bilo v tistem trenutku na drugi nujni intervenciji. Če nebi ekipa z zdravnikom bila pri tistem gospodu, se pravi na drugi lokaciji, bi človek umrl. Če dobim klic, da je nekomu slabo in me rabi, zapustim ordinacijo in grem na teren. To pomeni, da me pacienti v čakalnici morajo počakati dokler se ne vrnem.˝ 

Župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, Anton Slana pravi, da je čakanje na reševalce, na mrzlih tleh, več kot pol ure nesprejemljivo. Za 24ur je povedal: ˝Jaz sem zaskrbljen ob tem, enako predvidevam da tudi moji kolegi, in pričakujemo, da bo direktor Zdravstvenega doma Gornja Radgona, predstavil možne rešitve znotraj tega, pa tudi če gre za dodatno financiranje. Rešitev je treba poiskati takoj.˝

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2019 ob 10:33 Domačinka gost

      Na tem križišču je že bilo ogromno nesreč, ker je preglednost slaba, hitrosti pa velike kljub omejitvi. Moreš prav počakati 2 ali 3 sekunde, da vidiš, če je morda v ovinku kakšen avto, da se pripelje ven, sicer ga ne vidiš. Še kakšnih 150 m naprej je most prek potoka, tudi tam je ogromno nesreč zaradi ozkega mostu in velikih hitrosti. Mislim, da bi bilo tukaj potrebno prislilno zmanjšati hitrost - narediti KROŽNO KRIŽIŠČE. To bi bilo koristno tudi, ker je tik ob križišču avtobusna postaja, otroci stojijo kar ob cesti, ni hišice ali posebnega prostora (v smeri proti Radgoni). Čez cesto hodijo otroci, domačini, počasni traktorji ...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2019 ob 20:29 pišta gost

      Ejjj, kakšen halooo. Očitno vas večina ne pozna kako zadeve delujejo. Lahko je hiter klic ali počasen klic na 112. Če je reševalno vozilo tisti čas z nekom drugim v bolnišnici Rakičan ga pač ne more biti takoj na kraju. Zato potem, če je res zelo nujno pošlejo koga drugega, če je seveda na razpolago. Če bo politika omejila denar za intervencije se bo v bodoče čakalo še dlje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.02.2019 ob 19:27 kepa gost

      verjetno je čakala na javni prevoz

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.