https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Na Panviti zagotavljajo: Pri nas ni mesa iz sporne poljske klavnice

06.02.2019 ob 9:00  

15 ton mesa iz Poljske, ki se nahaja v skladišču podjetja Panvita v Gornji Radgoni, po besedah izvršnega direktorja Panvite Tonija Balažica ne izvira iz sporne klavnice.


Kot smo že pisali včeraj, se šestnajst palet mesa poljskega porekla, v skupni masi 15 ton, nahaja v skladišču Panvite. Dejansko gre za mesno maso, ki se uporablja za polnjenje klobas, hrenovk in podobno. Vseh 15 ton je trenutno pod ključem v Gornji Radgoni, prodaja tega mesa, ki doslej še ni bila dana v promet, pa je preventivno ustavljena.

Panvita je sicer mesno maso dobila od danskega dobavitelja, s katerim sodelujejo že vrsto let. Meso, ki čaka na rezultate analize, pa izvira iz tiste pokrajine na Poljskem, kjer je poljski novinar razkril, da koljejo bolno živino, vendar ne iz sporne klavnice.

»To meso ni prišlo iz sporne klavnice in mi smo inšpekciji že dostavili vse potrebne dokumente, do nivoja ušesnih številk živali, ki to dokazujejo. Pridobili smo tudi laboratorijske analize, ki potrjujejo, da to meso ni sporno. Kljub temu pa je prejšnji četrtek inšpekcija iz preventive, ker meso prihaja iz tistega dela Poljske, vzela par vzorcev in jih dala v testiranje. To meso je v karanteni, niti kilograma tega ni bilo uporabljenega,« je za 24ur povedal Balažič.

Ob vsem tem dogajanju se je oglasila tudi Zadružna zveza Slovenije, ki državo poziva naj javno objavi imena uvoznikov, da bodo ljudje vedeli, kaj jedo.

Člani Zadružne zveze namreč že dalj časa opozarjajo na problematiko uvoza cenejšega govejega mesa iz tujine, ki največkrat pristane v javnih zavodih, o čemer je v teh dneh veliko govora. V javnih zavodih se zato bolni, otroci, ostareli in šolarji prehranjujejo s cenovno najugodnejšo hrano, ki je lahko vprašljiva glede kakovosti.

*Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2019 ob 13:16 Meso gost

      Če pa novinarji poročajo drugače,meso je v skladišču panvite zablombirano,preverjajo še,na planetu poročaju o tem,še politiki vpleteni,še bo vroče.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.02.2019 ob 13:59 panvita gost

      polanič že z pejnezami vse podmazo v panviti ni nič slovenskega mesa vse uvuženo iz polske samo zdaj v izjavi hočejo vse podmazati da kupce pridobivajo nazaj

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2019 ob 12:46 KDO VAM VERJAME? gost

      Meso iz sporne poljske klavnice tudi v Polaničevi Panviti, kjer je svinjerejsko kariero pričel Židan?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.