https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Bomo imeli nove kombinacije registrskih tablic?

13.02.2019 ob 9:00  

V fazi sprejemanja je posodobljeni pravilnik o registraciji motornih vozil, vendar njegovo besedilo, ki so ga pred kratkim objavili na vladnih straneh, verjetno ne bo več deležno bistvenih popravkov. 

Pravilnik o regostraciji motornih vozil sledi spremembam in določbam, ki jih je januarja 2018 uvedel posodobljeni zakon o vozilih. V posodobljenem pravilniku o motornih vozilih je tudi področje registrskih oznak. Te se dopolnjujejo v delu, ki se nanaša na možne oznake. Možne bodo tudi naslednje kombinacije: 

- črka, številka, črka, črka, številka

- številka, črka, številka, črka, črka

- črka, številka, črka, številka, črka

- črka, številka, številka, črka, črka.

Foto: cekin.si

Pravilnik o motornih vozilih določa kdaj in na kakšne način lahko vložnik zavrne rezervacijo izbrane tablice ali oznake po naročilu. Tablic, ki bi vsebovale neprimerne izraze, ne bo več možno naročati. O tem ne bo odločal referent na okencu, ampak kulturno ministrstvo. Če bo referent ocenil, da zaželena kombinacija številk in črk tablice vsebuje neprimerno vsebino bo moral po dolžnosti obvestiti Agencijo za varnost prometa, oni pa bodo za mnenje prosili kulturno ministrstvo, katero bo sprejelo odločitev, če je kombinacija številk in črk primerna ali ne. 

Predlog pravilnika o motornih vozilih pa je odpravil tudi člen iz dosedanjega pravilnika glede posebnih registrskih tablic, ki bi bile namenjene starodobnim vozilom, kateri pa ni bil nikoli uporabljen. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2019 ob 14:00 LJ - LULEK gost

      In sedaj bo birokrat ali birokratka na Kulturnem ministrstvu presojal, če lahko imam tablico LJ-LULEK ?? Slovenija = Butalistan. Kaj res nimajo kaj pametnejšega za početi na Kulturnem ministrstvu, kot se ukvarjati s tem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2019 ob 7:57 LFL gost

      Sigurno ima kak RDEČKO rodbino ki bo tablice izdeloval ZASLUŽILA bosta pa MASTNO OBA.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.