https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Predstavili knjigo Šola, kam greš?

Murska Sobota, 16.02.2019 ob 6:05  

V petek, 15. februarja 2019, so v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, predstavili knjigo Šola, kam greš? 

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, je v petek, 15. februarja 2019, potekala predstavitev knjige Šola, kam greš?, ki jo je napisala Marjana Škalič. Knjiga na poljudno - strokoven način navaja utemeljene kritike tradicionalnega šolskega sistema, pri čemer se opira na zapise znamenitih pedagogov in drugih velikih mislecev 19. in 20. stoletja kot tudi na dela sodobnih avtorjev. 

Poziva k razmišljanju in spraševanju o tradicionalnih šolskih praksah, ki smo jih v teku nekaj generacij sprejeli kot samoumevne, na primer ocenjevanje. Zatem predstavi široko paleto alternativ tradicionalni šoli. 

Knjiga Šola, kam greš?, je namenjena ozaveščanju problema neustreznega šolstva v čim širšem delu družbe, in s tem tlakovanju poti za prihodnje spremembe. Namen ni ščuvanje proti javnemu šolstvu, čeprav lahko dobi kdo tak vtis, saj ima vsak svojo izhodiščno točko, s katero gledajo na osrednji lik knjige (šola). 

Dogodek je z glasbo popestrila Mateja Ivanov Moira. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.