https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Bunker v ritmih jazza in bluesa

Murska Sobota, 17.02.2019 ob 13:00  

V soboto, 16. 2. 2019, je v Bunkerju potekal Jazz n Blues night z Zdenko Kovačiček.


Obiskovalci so pesmi Janis Joplin poslušali v izvedbi Zdenka Kovačiček, jazz in rock pevke in ene od najpomembnejših in eminentnih dam  glasbene scene naše nekdanje skupne države Jugoslavije.

Zdenka je obiskovalce razvajala z interpretacijo železnega repertoarja Janis Joplin, kjer niso manjkale pesmi: Piece of my heart, Me and Bobby McGee, Mercedes Benz, Turttle Blues, Summer Time,Cry baby, Half moon, Get it while you can in druge, poleg tega pa je zapela tudi nekaj jazz in blues klasik kot so: Let the good times roll, Rout 66, Georgia on my mind, My baby, Get ready, ..

 

Po pisanju številnih glasbenik kritikov je Zdenka prva »evropska Janis Joplin« in edina pevka, ki je s svojim edinstvenim vokalom in vrhunsko interpretacijo sposobna imitirati blues pevko Janis Joplin.  

Zdenka Kovačiček je hrvaška jazz in rock pevka. Je ena od najvplivnejših in najprepoznavnejših oseb na glasbeni sceni na področju bivše Jugoslavije.  Svojo glasbeno pot je začela s 13. leti v duetu »Hani«. Po razpadu dueta je nastopala po številnih evropskih klubih z mnogimi svetovnimi glasbeniki kot so: Bill Haley, The Kinks, ... V teh nastopih je odkrila svojo ljubezen do soula, jazza in bluesa in po vrnitvi v domovino začela plodno sodelovanje z vrhunskimi jazzerji s področja bivše države. (Boško Petrović, Miljenko Prohaska… ) V sredini sedemdesetih let se je preizkusila tudi v gledališču in dobila eno od vidnejših glasbenih vlog v rock operi »Grička vještica«.  Največji gledališki uspeh je doživela leta 2008, na premieri njenega projekta »S ljubavlju, Janis«. Dobila je burne in stoječe ovacije publike, katere pa trajajo še danes, povsod kjer se Zdenka odloči peti pesmi Janis Joplin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.