https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Radgonski kickbokser Dejan Vajs zmagal v Italiji

8.6.2011  

Odlično formo po naslovu državnega prvaka potrdil še na enem najmočnejših turnirjev v Riminiju v Italiji.

Po uspehu na državnih tleh in osvojitvi naslova državnega prvaka se je Dejan Vajs v preteklem vikendu skupaj s slovensko kikboks reprezentanco mudil v  Riminiju v Italiji kjer je potekal tradicionalni svetovni pokal WAKO že 16. po vrsti. Nastopilo je rekordnih 2100 tekmovalcev iz cca. 25 držav, ki so se pomerili v semi in full contactu, light contactu, kick lightu in glasbenih formah.

O sami moči turnirja, ki slovi kot eden najmočnejših na svetu govori podatek, da je v posameznih kategorijah bilo prijavljenih več kot 30 tekmovalcev med njimi tudi aktualni svetovni in evropski prvaki in si moral zmagati vsaj 3 do 4 borbe, da si prišel do možnosti za medaljo. Kadetska, mladinska in članska slovenska kikboks reprezentanca je ponovno dosegla izjemen uspeh z 9 zlatimi, 10 srebrnimi in 11 bronastimi medaljami.

Za veselje je poskrbel tudi radgonski adut, Dejan Vajs ki nastopa za klub Tomaža Barade, Hwaranga MB, je v kategoriji Kick light v kateri je tudi državni prvak zmagal in tako še nadgradil svoje letošnje uspehe.Z zmago oz. uvrstitvami med prve tri na turnirju, ki ga priznava tudi OKS si tekmovalci lahko pridobijo kategorizacijo vrhunskega športnika tako imenovani »Best Fighter«, katerega se je udeležila tudi celotna.

Za naše vodstvo KBZS in selektorja Bojana Korošca je ta turnir pomemben, ker šteje za kandidaturo v slovensko reprezentanco, katero čaka letos v jeseni v začetku septembra EP za kadete in mladince v Italiji in SP za člane oktobra v Makedoniji in novembra na Irskem.

Poleg tega pa tekmovalci z uvrstitvijo med prve tri na tem turnirju, ki ga priznava tudi OKS lahko pridobijo kategorizacijo vrhunskega športnika.Dejan je z zmago potrdil dobro formo, sedaj pa ga čakajo priprave na Rogli v začetku julija, če bo vse kot treba biti pa tudi udeležba na evropskem in svetovnem prvenstvu, ki bosta potekali v mesecu septembru in oktobru.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.