https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sodišče tokrat odločilo v prid soboški občini

18.02.2019 ob 0:00  

V delovnem sporu Sabine Gutalj zoper MO Murska Sobota je sodišče na ponovnem sojenju odločilo v prid Mestne občine Murska Sobota.


Naj spomnimo, da je murskosoboška občina, leta 2015 odpustila takratno vodjo oddelka za splošne zadeve in občinsko pravnico Sabino Gutalj. Le-ta je bila po besedah direktorja občinske uprave Srečka Đurova, odpuščena zaradi šikaniranja in žaljivega obnašanja do njene sodelavke N. J. in, ker ni opravila nalog, katere ji je naložil direktor. Najprej je bila v disciplinskem postopku, nato pa je prejela izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Gutaljeva je takrat zavrnila vse očitke, s katerimi je občina utemeljevala njeno odpoved. Takratna odpoved naj bi namreč imela politično ozadje, ker je bila Gutaljeva desna roka nekdanjega murskosoboškega župana Antona Štihca.

Odpuščena uslužbenka je zato tožila nekdanjega delodajalca. V prvi tožbi aprila 2017 je delovno sodišče v Mariboru ugodilo tožbi Gutaljeve in odločilo, da jo morajo ponovno vzeti v službo in ji povrniti vse plače z obrestmi od aprila 2015, vendar sodba še ni bila pravnomočna.

Murskosoboška občina se je na odločitev sodišča prve stopnje pritožila. Višje delovno in socialno sodišče je 17. januarja lani, v delovnem sporu Sabine Gutalj zoper MO Murska Sobota odločilo, da se pritožbi Mestne občine Murska Sobota ugodi ter da se izpodbijana sodba razveljavi in se zadeva vrne sodišču prve stopnje v ponovno sojenje.

Na ponovnem sojenju je sodišče tokrat odločilo v prid Mestne občine Murska Sobota. Kar pomeni, da občina Gutaljevi ni dolžna vrniti službe in izplačati zaostalih plač. Tudi ta sodba pa še ni pravnomočna, prav tako je možna še pritožba s strani Gutaljeve.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.