https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od marca naprej dražji tehnični pregledi

19.02.2019 ob 13:50  

Minuli petek je bil v uradnem listu objavljen novi pravilnik o določitvi cen tiskovin, obrazcev, tablic in določenih storitev v postopkih s področja varnosti cestnega prometa, zaradi česar so se oziroma se bodo dvignile cene nekaterih storitev.


Po objavi novega pravilnika so večinoma takoj začele veljati višje cene za različna potrdila oziroma obrazce, poročajo Finance. Primer takojšnje podražitve je vozniško dovoljenje, za katero je bilo treba doslej plačati 3,27 evra, obrazec pa po novem stane 7,23 evra.

Nekatere cene se bodo zvišale šele s 1. marcem - in sicer gre za cene tehničnega pregleda vozila ter pregleda tehnične brezhibnosti vozil v cestnem prometu. Prvega marca se bodo v povprečju za tri odstotke oziroma za nekaj več kot evro podražili tehnični pregledi. Na primer tehnični pregled za osebno oziroma tovorno vozilo z maso do 2,5 tone je doslej stal 33,97 evra, po novem bo 34,99 evra. Tehnični pregled za tovorno vozilo z maso nad 2,5 tone je doslej stal 42,80 evra, s 1. marcem pa se bo cena dvignila na 44,08 evra.

Nekatere cene pa ostajajo nespremenjene. Primer nespremenjene cene je denimo, registrska tablica dimenzije 520 x 120 mm, ki je doslej stala 9,32 evra, in bo enako stala tudi po novem.

Foto: cekin.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2019 ob 5:18 gost

      Banda rabi denar.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.