https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Center za družine Murska Sobota vabi na predavanje ČUJEČNO STARŠEVSTVO

19.02.2019 ob 14:00  

Center za družine Murska Sobota vabi na brezplačno predavanje ČUJEČNO STARŠEVSTVO, ki bo 27. februarja 2019 v prostorih Centra za družine Murska Sobota v Rakičanu.


Center za družine Murska Sobota vabi starše in skrbnike na BREZPLAČNO predavanje ČUJEČNO STARŠEVSTVO, ki se bo odvilo v prostorih Centra za družine Murska Sobota, Lendavska ulica 28, Rakičan, 9000 Murska Sobota, v sredo, 27. 2. 2019 ob 17. uri.

 

 V njem bo predavatelj dr. Mihael Černetič spregovoril o naslednjih temah:

 -   Kaj je čuječno starševstvo?
 -   Zakaj je čuječno starševstvo pomembno za vsakega otroka in starša?
 -   Kako čuječno starševstvo izvajati v praksi?
 -   Kako vzpostavljati pristen, čuječen stik z otrokom in ga nadgrajevati?
 -   Kako ob tem ne pozabiti nase?
 -   Katere sestavine vključuje čuječno starševstvo?

Ob vprašanjih za samorefleksijo bomo povabljeni k razmišljanju o tem, kakšen je naš čuječni stik z otrokom/otroki.

Spoznali bomo nekaj praktičnih vaj za povečanje čuječne povezanosti, ki jih boste starši lahko uporabili v hitečem vsakdanjiku.

Foto: sfu-ljubljana.si

Predstavitev predavatelja

Doc. dr. Mihael Černetič je univerzitetni diplomirani psiholog, doktor psiholoških znanosti, integrativni psihoterapevt in docent za področje psihoterapevtske znanosti. Na področju čuječnosti velja za enega vodilnih strokovnjakov v Sloveniji, uveljavljen pa je tudi v tujini. Iz pristopov pomoči, ki temeljijo na čuječnosti, se je med drugim izobraževal v okviru Bangor University (Velika Britanija). Na temo čuječnosti je tudi doktoriral. Že več kot desetletje razvija in izvaja številne čuječnostne programe. Njegovih delavnic, predavanj in seminarjev s področja čuječnosti se je doslej udeležilo že več tisoč ljudi. Kot psihoterapevt že deset let v okviru lastne prakse v Mariboru izvaja psihoterapijo in psihološka svetovanja za posameznike, pare in družine. Je poročen in oče štirih otrok.

Prijave zbirajo preko:

- email naslova: druzina@ris-dr.si (posredujete le ime in priimek oseb/e, ki se bo/do udeležila/e predavanja) ali

- telefonske številke: 02 535 18 96.

Gostujoče predavanje doc. dr. Mihaela Černetiča je prvo v ciklu mesečnih brezplačnih predavanj v letu 2019.

Program sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.