https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Obeležujemo svetovni dan maternega jezika

21.02.2019 ob 13:30  

Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo Unesco, je leta 1999 razglasila 21. februar za svetovni dan maternega jezika. 

Leta 1999, je Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo Unesco, razglasila 21. februar za svetovni dan maternih jezikov. Generalna direktorica Unesca Audrey Azoulay, je ob 20-letnici razglasitve opozorila na pomen vseh maternih jezikov. Med drugim je poudarila, da vsak jezik šteje in prispeva k trajnostnemu razvoju in gradnju miru. Mednarodni dan maternih jezikov obeležujemo od leta 2000 v spomin na protest in smrt bengalskih študentov, ki so leta 1952 v Pakistanu zahtevali enakopravnost za svoj jezik. 

Svetovni dan materinščine je namenjen pospeševanju zavedanja pomembnosti jezikovne in kulturne raznolikosti ter spodbujanje večjezičnosti. Na pomembnost ohranjanja materinščine bodo opozarjali različni dogodki po svetu in v Sloveniji. V Cankarjevem domu bo zvečer potekal literarno-glasbeni večer z naslovom Povej mi kaj lepega, ki ga bodo oblikovali prekmurski ustvarjalci. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.