https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: Raper Kiki se vrača z albumom »V svojon svejte«

23.02.2019 ob 10:20  

Prekmurski raper Kristjan Kuhar oziroma Kiki je izdal svoj drugi studijski album »V svojon svejte« in videospot za skladbo »Notri so redno«.


Kristjan Kuhar, ki ustvarja pod imenom Kiki je mladi raper iz Kroga, ki je svoj prvi album izdal decembra 2011. Po več kot sedmih letih se sedaj vrača z novim albumom »V svojon svejte«. V času med obema albumoma pa mikrofona ni odložil na stran. Skupaj s prijatelji so ustanovili band Unicum, s katerim so v tem času poskrbeli za dva izdelka.

Na novem albumu z naslovom »V svojon svejte« najdemo trinajst avtorskih skladb. Za glasbeno podlago je poskrbel Martin Jerebic – »Mrkeči zvoki«. Skupni izdelek pa je nastajal nekaj več kot dve leti. Album je dostopen na vseh streaming platformah in v fizični obliki kot CD.

Glasba predstavlja pomemben del življenja mladega prekmurskega raperja, saj kot sam pravi »skozi njo izraža svoja čustva in misli«, prav tako pa v svojih avtorskih skladbah predstavlja sebe ter kritično opisuje svoj pogled na družbo, politiko in druge aktualne družbene teme.

Prvi singel iz albuma je skladba z naslovom »Notri so redno« z animiranim videospotom, za katerega je poskrbel mladi ustvarjalec Niko Balažic – Animatiniko. Skladba in videospot prikazujeta trenutno stanje družbe oz.  obsedenost mladih z virtualnim svetom.

V skladbi mladi raper podaja svoj kritičen pogled na zatekanje mladih v virtualni svet, njihovo obsedenost s socialnimi omrežji ter posledično izgubljanje stika z realnostjo. Izpostavlja predvsem negativne in lažne informacije, ki krožijo po spletu in lažne odnose, ki jih ljudje gojijo preko različnih spletnih platform.

*Naslovna fotografija: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.