https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Abend z nastopom pričarali prijeten večer

23.02.2019 ob 13:00  

Včeraj je v župnijski cerkvi v Radencih nastopila skupina Abend. Obiskovalcem so pričarali prijeten večer, ki so ga poimenovali Večer z Najsvetejšim.


Abend je glasbena skupina, ki prihaja iz Litije in sodelujejo predvsem pri bogoslužjih in adoracijah. Včeraj so v Radencih obiskovalcem pričarali prav poseben večer s cerkvenimi pesmimi, katere so imeli še poseben čar zaradi posebnih svetlobnih učinkov. Obiskovalci pa so se petju lahko pridružili, saj so besedila vseh pesmi, ki so jih nastopajoči zapeli bila zapisana na velikem platnu.

Za vokale v Abendu poskrbijo Ester Adamlje, Lea Rihter, Sandra Rihter, Vid Sinigoj in Lavra Zupančič. Poleg njih pa še nastopajo Marko Drnovšek na tolkalih, Natalia Ložak na električni kitari, Jaka Petrovčič na akustični in električni kitari ter basu, Simon Prašnikar (klaviature), Samo Vovk (bas), Nastja Vovk (baterija) in Matej Zupančič (kitara). Matej Zupančič jr. pa poskrbi za luči, zvok in video.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate utrinek s včerajšnjega koncerta:

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2019 ob 22:04 Marta gost

      Ta koncert se je dotaknil mene in moje duše. Bila sem vsa blažena. Ostal mi bo v moj velik spomin Čestitke,ker so vsi sodelujoči res enkratni. Želim, da bi še naprej širili to duhovno petje in glazbo, to rabimo. Naj jih še naprej spremlja Sv.duh in njim odpira nova obzorja, in želim njim vse dobro!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.