https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke nemočne proti Kamničankam

Ljutomer , 25.2.2019  

V 17. krogu sta v 1. A državni odbojkarski ligi za ženske pomurski ekipi dosegli polovični izkupiček. Igralke Roto-Keme Puconci so doma s 3:2 premagale Koprčanke, Ljutomerčanke pa so bile doma nemočne proti drugi ekipi Calcit Volleya.


ŽOK Ljutomer 0:3 Calcit Volley II
(18:25, 10:25, 20:25)

Točke za ŽOK Ljutomer: Petek 8, Kosi V. 3, Kosi, Rosić 2, Kutnjak 7, Makoter 4, Anželj 9, Vnuk, Rakuša, Hochstatter.

Točke za Calcit Volley II: Krašovec 5, Špoljarič, Topič , Šeme , Lužovec 8, Juhant 1, Gojak, Bošeska, Žužek 3, Zaktovič 12, Sitar 12, Jerala 3, Gojak.

 

Prvo točko so dosegle domačinke nakar so Kamničanke izenačile ter po napaki Ljutomerčank, povedle z 1:3 in nato po odličnem napadu Zatkovič Eve še z 2:4 ter 2:5. Domačinke so nato le strnile vrste ter rezultat po dobrem servisu Kaje Makoter izenačile na 7:7 ter takoj nato povedle z 8:7, ko je gostujoči trener vzel prvi odmor. Po odmoru so Kamničanke dosegle dve točki in povedle za točko naskoka in kasneje še z 9:12, ko je trener Tot zahteval odmor. Po sporni točki v korist Kamničank in uspešnem zaključku Zatkovičeve so le-te povedle z 10:15 in kasneje še z 11:17. V tem delu je bilo spet očitno, da so domačinke izgubile koncentracijo saj je bilo predvsem na sprejemu preveč napak. Zatkovič Eva je še naprej igrala odlično saj so Kamničanke po njeni zaslugi dobivale točko za točko ter povedle z 14:20.

Po novih dveh točkah domačink, je trener Obolnar vzel odmor, da dodatno vzpodbudi svoje igralke, da vztrajajo v svoji igri ter uspešno zaključijo prvi set. Po dokaj izenačeni igri na obeh straneh, ko sta ekipi dosegali točko za točko, so Kamničanke prvi set zasluženo dobile z rezultatom 18:25.

Pri domačinkah je v drugi set kot organizatorica igre vstopila Rosić Lisa, kar pa ni posebej vplivalo na razmerje na igrišču, saj so Kamničanke set, po dobri igri vseh igralk, povedle kar z 1:6. Šele nato so domačinke dosegle drugo točko ter znižale na 2:6. V nadaljevanju so Ljutomerčanke še naprej igrale dokaj nezbrano zaradi česar so gostje povedle z 3:10. Po treh točkah domačink, so Kamničanke po odličnem napadu Lužovec Špele povedle z 6:12 in nato še z 6:13. Po odmoru, ki ga je zahteval trener Tot se razmerje moči na igrišču ni spremenilo saj je gostujoča ekipa prevladovala v vseh elementih igre. Razlika v rezultatu je bila vse večja saj so Kamničanke povedle kar z 9:21. Ob vidnem razpadu sistema igre na strani domačink, ki jim kljub borbenosti nič ni šlo od rok, so Kamničanke set dobile z visokim rezultatom 10:25.

V tretjem setu smo gledali nadaljevanje igre iz prvih dveh setov saj so Kamničanke še naprej igrale zanesljivo ter povedle z 0:3. Šele zatem so domačinke dosegle prvo točko ter nato še drugo ter znižale na 2:4. Zatem so gostje povedle z 2:7, ko je trener Tot zahteval odmor, ki pa ni imel pravega učinka na domačo ekipo. Te so še naprej igrale nezbrano, delale lastne napaka, kar je Kamničankam, ki so še naprej igrale zavzeto omogočilo, da so set povedle kar z 3:11. Po dveh točkah domačink so Kamničanke po zaslugi odlične Lužovec Špele povedle z 5:13 in nato še z 5:16. Naslednji dve točki so po borbeni igri dosegle domačinke ter znižale na 7:16, kasneje pa še na 10:17. Po treh zaporednih točkah domače ekipe, ki je znižala rezultat na 13:18, je trener Obolnar vzel odmor ter dal ekipi nove napotke za igro. Tokrat njegova navodila niso imele učinka na igro, saj so domačinke zaigrale borbeno in učinkovito ter se pri rezultatu 17:20 približale Kamničankam. To pa je bilo tudi vse kar so zmogle, saj v nadaljevanju seta niso več našle moči , da resno ogrozijo zmago gostujoče ekipe. Ta je povedla z 17:22 in kasneje po treh točkah domačink več kot zasluženo set zmagala z rezultatom 20:25.

Franci Obolnar: trener Calcit Volley II: V Ljutomeru smo si želeli prikazati učinkovito in zavzeto igro. V prvem setu nam je uspelo nekako vsiliti našo igro saj smo kljub dobremu odporu domačink zaigrali zelo dobro. Po zanesljivi zmagi v 2. setu smo se v tretjem setu malo uspavali, ter domačinkam dovolili, da so nam bolj enakovredne. Kljub vsemu, menim, da smo zasluženo zmagali, še posebej, ker igramo z zelo mlado ekipo. Svojim puncam lahko ponovno čestitam za zavzeto igro.

Barbara Petek igralka ŽOK Ljutomer: Tokrat lahko ugotavljam, da ni bilo prave energije v ekipi kljub temu, da imamo vse veliko željo, da se izkažemo. Kljub temu, da občasno zaigramo učinkovito in dobro in vidimo, da se lahko kosamo z boljšimi ekipami, se nazadnje nekako ne znajdemo, da bi kakšen set tudi zmagale. Svojim soigralkam lahko čestitam za borbeno in zavzeto igro.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2019 ob 17:55 moška odbojka gost

      Ka pa Panvita nej špilala tej teden?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2019 ob 19:14 vednoisto gost

      Zgubili gladko v Kamiku 3:0

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2019 ob 12:11 cirkus gost

      Ojoj že se norca delajo s Panvite?? https://www.kamnik.info/odbojkarji-calcita-so-panvito-pohrustali-kot-kebab/

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.