https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Začetek zbiranja vlog za kmetijske subvencije

26.02.2019 ob 6:05  

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je včeraj začela kampanjo zbiranja vlog za kmetijske subvencije, ki jih morajo kmetje oddati do 6. maja. To lahko storijo elektronsko, samostojno ali pri kmetijskih svetovalcih/pooblaščencih.


Zamudniki bodo sicer vloge lahko oddali do 31. maja, vendar se bodo izplačila zahtevkov vsak delovni dan znižala. Izjema velja za tiste upravičence, ki bodo uveljavljali zahtevek za operacijo dobrobit živali - drobnica, ki morajo vlogo vložiti najkasneje do 3. maja. Vložitev vloge po tem datumu namreč ne omogoča izpolnjevanja pogojev.

Vlagatelji morajo za pravilno oddajo imeti urejene osnovne podatke o kmetijah v raznih evidencah, novost pa je ukinitev izjeme pri registraciji kmetijskih gospodarstev z enim prašičem. Vsa gospodarstva, tudi tista, ki redijo enega prašiča, se morajo po novem vpisati v evidenco imetnikov rejnih živali in registrirati kmetijsko gospodarstvo. Novost je tudi, da se za ukrepe kmetijske politike za letošnje leto podatki o kopitarjih, pridobijo neposredno iz centralnega registra kopitarjev, kar pomeni, da morajo vlagatelji podatke sporočiti v register pravočasno.

Mladi kmeti bodo morali na zahtevo Evropske komisije predložiti dokazilo, da dejansko upravljajo s kmetijo oz. imajo nadzor nad njo. Letošnja novost je tudi, da je spet mogoče vstopiti v operacijo reje lokalnih pasem, tisti, ki pa bodo letos prvič vstopili v ukrep kmetijsko-okoljskih plačil pa se morajo najpozneje do 5. maja udeležiti predhodnega usposabljanja.
Vlagatelji lahko do informacij, vlog in drugih podatkov dostopajo tudi na posebni podstrani Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2019 ob 9:44 DF gost

      Gost 5, pazi, da ne zamudis datuma.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.