https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Skupina Del tuha predstavlja novo skladbo »Lepa si danes«

26.02.2019 ob 14:00  

Skupina Del tuha, trenutno najbolj pristna in avtentična romska glasbena skupina v Sloveniji, predstavlja novo skladbo z naslovim »Lepa si danes«.


Skupina je skladbo posnela v sodelovanju z violinistko Ekaterino Lepoša. Avtor glasbe je Milan Ostojič, avtor besedila Feri Lainšček, avtorji aranžmaja pa so člani skupine Del tuha. Tonsko jo je realiziral Andrej Novak, januarja 2019.

Novo skladbo lahko slišite v spodnjem videu.

Skupino Del tuha (izgovorjava: déjl-túha) sestavljajo odlični glasbeniki, ki prihajajo iz romskih naselij v Prekmurju, okoli njih pa je zbrana tudi preizkušena avtorska ekipa. Avtor večine skladb je Milan Ostojič, sicer tudi vodja nekoč uspešne skupine Halgato band, avtor besedil pa Feri Lainšček, ki je ob skupini Halgato band, dolga leta sodeloval še z znano romsko skupino Langa. Gre skratka za ekipo, ki jo navdihuje romski temperament, prepoznavni pa so tudi značilni panonski sentimenti.

Foto: Etno Band Del Tuha

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2019 ob 15:25 lepec gost

      Tetra ha

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2019 ob 19:19 Muj gost

      Ex spaltmajster.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2019 ob 19:56 Fiy gost

      Najboljsi so!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.