https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Beltincih potrdili podražitev vrtca in storitve pomoč družini na domu

Beltinci, 01.03.2019 ob 6:00  

Na zadnji seji občinskega sveta v Beltincih so svetniki potrdili nove cene programov predšolske vzgoje Vrtca Beltinci ter socialno varstvenih storitev pomoč družini na domu.


Dvig cen je v obeh primerih posledica povišanja plač v javnem sektorju oziroma aneksa h kolektivnim pogodbam in uvrstitve delovnih mest v višje plačne razrede.

Predlog višje ekonomske cene programa predšolske vzgoje za Vrtec Beltinci je na seji predstavila ravnateljica vrtca Martina Vidonja.

Do sedaj veljavna ekonomska cena dnevnega programa (6-9 ur) v Vrtcu Beltinci je znašala za otroka v oddelkih 1. starostnega obdobja 489 evrov mesečno, zdaj pa se bo povečala za 22 evrov na 511 evrov mesečno. Ekonomska cena za otroka v oddelkih 2. starostnega obdobja in v kombiniranih oddelkih pa je do sedaj bila 348 evrov mesečno in se bo povečala za 9 evrov na znesek 357 evrov mesečno. Seveda pa bo dejanski strošek staršev odvisen od plačilnega razreda, v katerega se družina uvršča.

Foto: arhiv Pomurec.com

Svetniki so podali tudi soglasje k ceni socialno varstvene storitve pomoč družini na domu in k subvencioniranju te cene v letu 2019.

Ekonomska cena storitve pomoč družini na domu, ki jo izvaja Dom starejših Rakičan, bo od 1. februarja naprej znašala od ponedeljka do sobote 17,84 evra na uro, ob nedeljah in praznikih pa 19,64 evra na uro. V lanskem letu je bila ekonomska cena storitve znašala od ponedeljka do sobote 17,29 evra na efektivno uro, ob nedeljah in praznikih pa 19,03 evra na uro.

V skladu z zakonom o socialnem varstvu občine uporabnikom morajo subvencionirati ceno do višine 50 odstotkov neposredne socialne oskrbe, občina pa lahko določi tudi višjo oprostitev plačila. Občina Beltinci sofinancira to storitev v višini 55 odstotkov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2019 ob 8:16 gost

      Zato je ravno Šarec tak priljubljeni, višje položnice ste hoteli. penez mate zadosti, pameti pa.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.03.2019 ob 8:49 Štiblec gost

      BRAVO novi občinski svet občine Beltinci, dobro ste začeli s podražitvami. Koga vi zastopate občinski svetniki ??? sebe ali občane, ki smo vas volili. Zakaj malo ne preverite kaj menijo občani ? Kdaj je bil zadnji zbor občanov ali pa zbor krajanov več kot 10 let nič, vi pa zganjate neko samovoljo. Začnite varčevati pri sebi že enkrat, kako?: tako, da si vsaj za polovico znižate sejnine, ali pa se jih celo odpoveste, seveda če se niste dali izvoliti samo zaradi denarja, za 1/2 je potrebno zmanjšati občinsko upravo, eni te isti so večni v tej upravi, problem je ker so nesposobni, samo poglejte kako zgleda občinsko središče Beltinci, ena sama podrtija zadnjih 40 let nobene spremembe. Komunalne storitve plačujemo najdražje zaradi zgrešenih in predragih investicij. Kar se pa tiče javnih zavodov naj si najprej poiščejo rezerve znotraj sebe ne pa takoj pohitijo na občinski svet tam pa "izvoljenci ljudstva" takoj brez, da bi kaj vprašali, dvignejo roko. ENKRAT SE ŽE ZRESNITE.

      46 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.03.2019 ob 12:04 pust gost

      Štiblec, to je darilo za podporo pred volitvami.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2019 ob 12:16 Štiblec gost

        pust - jaz jih nisem volil, glede na to da so nekateri dobili malo več kot 100 glasov pa so svetniki s tem sigurno ni izražena očitne volja večine občanov ampak nekaterih posameznikov. Ljudje nočejo iti volit ker več ne verjamejo v demokracijo, in to je ZASKRBLJUJOČE.

        21 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.03.2019 ob 12:35 Občan gost

      Tau je korak naprej z kerin podpirajo pomladek občine, dajmo jim zdignimo že tak predragi vrtec. Na posledice pa ne premišlavlejo tej upokojenski svetniki. Jes bi se pijtal zakoj so ene lokacije vrtrcov v občine neizpopolnjene z številon otrok, zakoj ogromno otrok iz občine vozi deco v sosednjo občino npr: vrtrec v Odrancih ? Zakoj nekateri kar naprej vpišejo deco v osnovno šolo v odrance. Ne zavedajo se tej zakoj tan roke zdigavlejo, glavno ka pokasejra tau sejnino.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2019 ob 19:55 Gorichanec gost

        V Odrancaj je pred vhodon v vrtec prek ceste sveži gnoj. Beltinci hotel za Odrance. Lajbeki deco si pazite duma sami. V Dajčlandi je vrtec 600 ojrof ali več. Za gostilne mote peneze za deco ne.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.03.2019 ob 18:04 občan gost

      Vejpa vijdite , ka za primitivizma smo si izvolili! Kateri od teh pa ima nekaj pod palcem ,da lahko razpravlja o takih stvareh !?Nekateri še deca , druge je pa čas povozil da o izobrazbi ne govorimo ! Jebale nas stranke, saj te samo sejejo razdor ,tile podrepniki pa potem samo prikimavajo. Škoda guča.Sram vas naj bo!!!!!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.03.2019 ob 19:39 Lipouvčar gost

      Namesto da bi dvignili tisto enkratno pomoč ob rojstvu iz teh bogih 150 evrov, ker najmanj date med vsemi občinami, vi rajši dvignete ceno vrtca! Žalostno :( Budale

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.03.2019 ob 20:24 Opazovalec gost

      saj če bi se zavaljenomi nadüjteži - župani, šlo za lidij pa mlade družine kak je pred volitvami obečaval niti nebi to dal na občinski svet ka odloča... ker pa se njemi samo za lasten debeli blek ide pa je kak je....

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.03.2019 ob 20:31 laci gost

      Še pet Slavekov zaposlitite, ka de vas več na občini.Što je nej sposoben more iti na borzo , kak vsi v fabrikaj nej pa na novo delovno mesto ,ki ga do sedaj ni bilo.Ka de li delal ?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.03.2019 ob 21:46 Lissa gost

      Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.03.2019 ob 23:10 Gorichanec gost

      Folk ka pa norite. Vrtec je skoro džabe. Podražitev gre samo za plače. Dozdaj so bilu vsi Slaveki na občini zanič. Psi lajajo karavana gre dalje.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.03.2019 ob 11:39 Đa naven gost

      Vesel bi bil če bi nekdo do potankosti razdelal to ekonomsko ceno , po novem 511,00 eur za otroka v 1.starostnem oddelku , ka za boga miloga eno dete tolko tega porabi na mesec , ali so to stroški elektrike , gretja ali cena dela varuhinj , to živi Bog več ne ve po kakšnih kriterijih se pride do take cene za enega otroka na mesec

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.