https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Ngorongoro - kampiranje v družbi slonov na 2200 metrih

9.6.2011  

Ngorongoro je vulkanski krater oziroma kaldera v Tanzaniji, ki je nastala pred več kot dvema milijonoma let, ko se je vulkanski vrh sesedel pod lastno težo. S površino prek 160 km2 in globino 600 metrov velja za enega največjih kraterjev na svetu, zato ga mnogi smatrajo za osmo čudo sveta.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Kampirali smo na robu kraterja na nadmorski višini 2200 m, kjer je se je temperatura ponoči spustila do -5 C, zato je skoraj obvezno spanje v več slojih oblačil. Ob kampu je možno videti veliko slonov, ki se prosto gibljejo in pridejo tudi do šotorov. Če prihajate iz safarija po Serengetiju, za vas bližina živali ne predstavlja nič novega. Morate pa vedeti, da praktično nobeden kamp ni ograjen.

Kamp na 2200 metrih

Ko se naslednje jutro spustite v  krater na 1700 m, vas pričaka prizor, ki ga nikoli ne pozabite. Ob jezeru na dnu kraterja vam pogled  jemljejo velike črede zeber, bivolov, gnujev, nosorogov … Čez čas vas presenetijo levi, nilski konji ter zelo redki nosorogi. Vse skupaj izgleda kot zadnje živalsko kraljestvo.

Zdi se kot da se življenje na tem področju ni spremenilo že od samega začetka in to je tisto, kar popotnike vleče v ta del sveta. Ngorogoro je le eden izmed deseterice večjih nacionalnih parkov v Tanzaniji, kjer lahko uživate v vrhunskem safariju. Cene safarijev se začnejo pri 150 ameriških dolarjih/dan na osebo (šotor, prevoz,hrana).

Pogled v Ngorongoro krater

 

 

 

 

 

PRIPOROČAMO:

Vse POM-TURE na Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.