https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Odločitev je padla, Odranci ne bodo šli v drugo ligo

Odranci, 10.6.2011  

Čeprav so si nogometaši Odranec že krog pred koncem sezone zagotovili naslov prvaka v 3. SNL - vzhod, dvomov o tem, dali bodo napredovali v drugo ligo ali ne, ni že mesec dni, kot nam je v telefonskem pogovoru povedal njihov predsednik Marjan Marič.

"Doseženi naslov prvaka v tretji ligi je največji uspeh nogometnega kluba v 39. letu obstoja. Nad tem smo izredno zadovoljni, saj tega pred sezono nihče ni pričakoval, zato si igralci in trener zaslužijo vse čestitke za dobro delo, ki je obrodilo sadove,"
je uvoda o uspehu dejal predsednik NK Odranci Marjan Marič. Odranske nogometaše čaka v soboto zadnja prvenstvena tekma v tej sezoni proti Kovinarju, ugibanja o tem, če bodo v prihodnji sezoni igrali v drugi ligi ali ne, pa so povsem odveč.

Odranski nogometaši so veselili naslova prvaka, 2. SNL pač ne.

Tudi v prihodnje v tretji ligi

"Ne obstaja niti en odstotek možnosti, da bi tekmovali v drugi ligi, saj smo se tako odločili pred mesecem dni. Zadeve smo tuhtali in študirali, če bi bila kakšna možnost napredovanja, vendar smo prišli do zaključka, da te možnosti enostavno ni, zato smo se odločili, da bo še naprej tekmovali v tretji ligi," pravi prvi mož kluba Marič. Odločitev, zakaj so se odločili tako kot so se, Marič argumentira s pomanjkanjem financ, prešibko organizacijsko delo, saj vse poteka volontersko in igralski kader, ki bi zdržal. Pri slednjem je Marič dejal, da se bosta že Mura in Nafta potruditi, da v regiji poiščeta morebitne nove igralce, igranje v drugi ligi, če ne ciljaš v zgornji del lestvice, pa se ne izplača.

Nekateri so želeli drugo ligo, drugi spet ne

Kako pa so odločitev sprejeli nogometaši in trener, ki so si napredovanje prislužili na igrišču? "S to odločitvijo smo najprej seznanili trenerja, igralce pa nekoliko kasneje. Odziv je bil mešan, nekaj si jih je želelo v drugo ligo, ker jim to predstavlja izziv, ker tam še niso igrali, pa bi radi poizkusili, nekaj pa je takšnih, ki bi v primeru igranja v drugi ligi prekinili sodelovanje z nami, ker njim to službe in čas ne bi dopuščali," pojasnjuje Marič in dodaja, da se bodo z igralci za prihodnjo sezono pričeli pogovarjati že drug teden.

Nogometaše čaka v soboto zadnja prvenstvena tema v Štorah proti Kovinarju, v soboto, 18. junija, pa bodo igrali še finale Pokala MNZ Lendava s Hotizo v Lendavi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. moped
      11.06.2011 ob 11:00 moped

      Pametna odločitev, z glavo skozi zid nej trbej ite ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.