https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Borovo gostüvanje v Sakalovcih

Sakalovci, 05.03.2019 ob 14:20  

V soboto popoldne so v Porabju v Sakalovcih obujali stari slovenski ljudski običaj in so priredili borovo gostüvanje.

Na 27 metrskem okrašenem boru sta sedela ženin in nevesta, vlekli pa so ga drüžbani in posvadbice, skupaj jih je bilo kar 22 parov.

Spremljali so jih pihalni orkester iz Monoštra, veliko pustnih likov različnih obrti, pop in seveda veliko obiskovalcev iz Madžarske, Slovenije in Avstrije. Vse skozi sta jih spremljala tudi živa prekmurska glasba in ples.

Na poti so se večkrat zaustavili zaradi ovir in poskusa kraje borovega vrha. Poroka pa se je končno zgodila pri cerkvi, kjer sta oba popa bila kritična do tistih, ki se jim še ni uspelo poročiti. Po poroki so bor licitirali in nato se je začela veselica, ki je trajala pozno v noč.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2019 ob 6:14 gost

      Zelo lepo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2019 ob 11:47 Goričanec gost

      Vsaka čast zamejcem.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2019 ob 18:00 Ledavčar gost

      Mi, ki smo bili prisotni lahko povemo, da kaj takega pri nas več ne "spravijo vküper), nej z pejnezami pa nej šenki, kak je tan bilou.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.