https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi iz Slovenije, Litve in Italije bodo gradili mostove

31.08.2018 ob 8:00  

Klub prekmurskih študentov bo med 14. in 22. septembrom 2018 gostil mednarodno mladinsko izmenjavo z naslovom "Gradimo mostove". Udeleženci iz Slovenije, Italije in Litve bodo v Moravskih Toplicah gradili mostove med mladimi in starejšimi.


Raziskovali bodo pomen medgeneracijskega sodelovanja v Evropi in skozi interaktivne delavnice spoznavali pojem medgeneracijskega sodelovanja. V soboto 15. septembra vas vabimo na mednarodno kulturno tržnico, kjer bomo predstavili tipične jedi iz vseh sodelujočih držav (Turistična kmetija Flisar, Dolga ulica 216, 9226 Moravske Toplice).

Projekt je celoti financiran s strani Evropske komisije in slovenske nacionalne agencije MOVIT. V projektu sodeluje 20 mladih in 3 partnerske organizacije (Klub prekmurskih študentov (vodilni slovenski partner, CESIE (Italija) in Asociacija "Tavo Europa" (Litva).

 

Povezali so se tudi z lokalnimi partnerji: Turistična kmetija Flisar Moravske Toplice, Hiša Sadeži družbe Murska Sobota, Dom starejših Rakičan, Društvo upokojencev Murska Sobota in Konjeniškim centrom Dvorec Rakičan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.