https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke znova nemočne proti Kamničankam

Ljutomer, 11.3.2019  

Pretekli vikend so Ljutomerske odbojkarice pričele s tekmami v zeleni skupini za obstanek v 1A. DOL za ženske. Podobno kot na zadnji tekmi rednega dela so tudi tokrat morale priznati premoč odbojkaricam Calcit Volleya II. Igralke Roto Keme Puconci so bile na gostovanju pri Grosuplju boljše z 1:3 (25:23, 23:25, 17:25, 23:25).


ŽOK Ljutomer 0:3 Calcit Volley II 
(18:25, 10:25, 20:25)

Strelke za Ljtuomer: Anželj 9, Petek 8, Kutnjak 7, Makoter 4, Kosi 3, Rosić 2
Strelke za Calcit Volley: Zatkovič 12, Sitar 12, Lužovec 8, Krašovec 5, Žužek 3, Jerala 3, Juhant 2

V Ljutomeru sta se v 1. krogu zelene skupine 1A DOL srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Calcit Volley II iz Kamnika. Ljutomerčanke tudi tokrat niso upale na zmago, saj so z Kamničankami v rednem delu prvenstva dve tekmi izgubile z rezultatom 0:3. V ekipi domačink tokrat ni zaigrala Nataša Anželj, ki je rahlo poškodovana, po dolgi odsotnosti pa je na mestu libera zaigrala Vnuk Maša, Tjaša Rakuša pa na mestu sprejemalke.

Začetni udarec so izvedle gostje, ki so povedle z 0:1. Takoj zatem so domačinke izenačile na 1:1, nakar so Kamničanke dosegle pet zaporednih točk in povedle z 1:6. Po odmoru, ki ga ja zahteval trener Tot se stanje na igrišču ni spremenilo saj je gostujoča ekipa še naprej igrala z vso močjo ter povedla z 1:8 ter nato po treh točkah domačin še z 4:10. Po dodatni točki domačink, so Kamničanke v nadaljevanju, predvsem z odlično igro v bloku zasluženo povedle kar z 5:17. Po dveh dobljenih točkah domačink, ki so si jih priborile z borbeno igro, so gostje ponovno zaigrale na vso moč ter do naslednjega odmora domačega trenerja, povedle z 7:20. Po odmoru so domačinke dosegle tri zaporedne točke ter znižale rezultat na 10:20. Kljub zavzeti igri pa jim kaj več kot to ni uspelo saj so Kamničanke po odlični igri vseh igralk, tako v obrambi kot napadu, dosegle še pet točk ter zanesljivo zmagale z 10:25.

Bistvenih sprememb v postavitvi obeh ekip v drugem setu ni bilo. Tudi tokrat so prvo točko dosegle Kamničanke, domačinke pa nato izenačile na 1:1. Po dokaj dopadljivi igri na obeh straneh, so gostje bile toliko boljše in tudi občasno srečnejše, da so po daljših izmenjavah dosegale točko za točko ter povedle z 1:5. Po odlični igri Zatkovič Eve, ob asistenci ostalih Kamničank, so gostje povedle z 2:8, ko je trener Tot zahteval odmor. Ta je prinesel dve novi točki za Ljutomerčanke , ki so rezultat znižale na 4:8. V nadaljevanju smo gledali všečno in dokaj kvalitetno tekmo, ko sta ekipi izmenično dosegali točko za točko, Kamničanke pa so povedle z 8:14 ter takoj nato še z 8:17. Ker je bilo očitno, da so gostje spet v naletu je domači trener zahteval odmor, da dodatno motivira svoje igralke. Kljub temu, da so domačinke igrale zelo zavzeto, je bila kvaliteta na strani gostij, ki so še naprej igrale na vso moč ter povedle z 11:21 in nato še z 12:23. Do konca seta, kjer sta v igro domačink vstopili še Nika Kosi in Anja Nedok, so domačinke dosegle le še dve točki, kar je pomenilo zmago Kamničank z rezultatom 14:25.

Tudi v tretjem setu smo gledali igro iz prvih dveh. Kamničanke so še naprej igrale na vso moč in odlično v polju in napadu ter do prvega odmora domačega trenerja povedle z 0:5 ter nato po točki domačink z 1:9. Gostje so bile v tem delu igre kvalitetnejša ekipa v vseh elementih odbojke, ki jih Ljutomerčanke kljub volji, niso uspele enakovredno parirati kljub temu, da so imele v igri dobre občasno všečne poteze. Pri rezultatu 5:17 je gostujoči trener dal priložnost za igro še mlajšim igralkam že tako mlade ekipe, kar se na igro Kamničank ni poznalo kljub temu, da so Ljutomerčanke rezultat znižale na 9:19 in nato na 11:21. Set so z rezultatom 11:25 zanesljivo dobile gostje. Več kot zasluženo saj so ves set in preostala dva prikazale res kvalitetno igro, ki ji je zaploskala tudi domača publika. Ljutomerčanke taki igri niso bile dorasle, še posebej, ker je bila poleg Lee Belec, ki je že dalj časa odsotna z igrišč, danes odsotna še Nataša Anželj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.