https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pri Muri niso zadovoljni s sodniškimi odločitvami

11.3.2019  

V Nogometni šoli Mura spremljajo sojenje na tekmah Prve Lige Telekom Slovenije in na tekmah kluba. Sicer se ne želijo javno opredeljevati in ocenjevati dela sodnikov, saj verjamejo da Nogometna zveza Slovenije in sodniška organizacija temu pomembnemu področju namenjata veliko pozornosti, pa vendar želijo po včerajšnji tekmi Mure z Rudarjem opozoriti na sojenje.

Menijo, da morajo po včerajšnji tekmi z velenjskim Rudarjem opozoriti na sojenje, ki v najmočnejši ligi državnega nogometnega prvenstva bistveno vpliva na rezultate v tekmovanju, ki postaja vse privlačnejše. Po uvodnih treh krogih spomladanskega dela prvenstva menijo, da murskosoboški klub ni deležen enakopravnega sodniškega kriterija, ki je pomembno vplival na razplete tekem z nekaterimi uglednimi slovenskimi klubi.

Izpostavljajo včerajšnji primer na tekmi v Velenju, ko je v 20. minuti srečanja David Kašnik nad Žanom Karničnikom storil prekršek, glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić pa drugega rumenega kartona ni pokazal igralcu, ki je storil prekršek, ampak Marku Ćošiću. Ob tem je glavni sodnik srečanja pokazal še en rumeni karton, ki v zapisniku na uradni spletni strani Prve lige niti ni zabeležen. Ta primer kaže na upravičeno domnevo, da bi se srečanje, v primeru drugačnih sodniških odločitev lahko končalo drugače.

Kljub temu so ponosni, da NŠ Mura predstavlja poživitev za slovenski klubski nogomet, vseeno pa ostaja slab občutek, da se sodniške napake v škodo novinca v prvoligaški druščini dogajajo prepogosto.
V NŠ Mura si želijo, da se pozitivna podoba rastoče slovenske prve lige, povezuje z atraktivnimi tekmami, dobrem navijanju, obiskih na stadionih, kar predstavlja zdrave temelje za razvoj slovenskega nogometa. Žal pa pozitivne razprave o slovenskem nogometu v zadnjem času prevečkrat preglasijo tiste o sojenju.

Zato upajo, da bodo o stanju odkrito spregovorili in se seznanili z ukrepi, da bi bilo takšnih razprav manj, pozornost pa bo usmerjena v napete dvoboje vedno bolj konkurenčne prve slovenske nogometne lige. Nogometna zveza si prizadeva ustvarjati dobre pogoje za slovenski nogomet, zato upajo, da bo temu sledila tudi sodniška organizacija s primernim odzivom in predstavitvijo ukrepov, ki bi trenutno stanje izboljšali. V dobro kluba, v dobro slovenskega nogometa in v dobro vseh, ki imajo radi nogometno igro, so zapisali v sporočilu za javnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2019 ob 16:46 spas gost

      Na vsaki tekmi Mure izključiti 3 nasprotne igralce.

      17 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2019 ob 16:54 gost

      SPAS ISTI SI KOT DF OBNAŠAJ SE NORMALNO SODNIK JE POKAZAL DVAKRAT RUMENI KARTON ZAPISAL SAMO ENEGA TO POMENI DA BI MORAL POKAZATI RDEČEGA N I PA POKAZAL NITI V ZAPISNIKU NI ZELO LEPO SE VIDI NA POSNETKU NE KOMENTIRAJ ČE NIMAŠ POJMA

      14 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.03.2019 ob 17:15 Sudija gost

      Rejsan so sodniki muri vzeli kar nekaj toćk,mb,olimpija,vč.bi kašnik moral z igrišča kar je nej kar tak,sodniki ne odgovarjajo za svoje napake,nobene kazni,res neverjetno,lahko po domače sodijo kot se jin zaljubi in nikome ništa....res neverjetno,nobene kazni za njih!nagrajeni so za svoje slabo delo z naslednjo tekmo...mislim da je VAR rešitev,čimprej tem bolje

      15 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2019 ob 17:40 DF gost

      Salabajzerji, bodite zadovoljni, da vceraj niste dobili 4 komade. Zdaj, ko se je dejansko pokazalo, da Mura nima kvalitete, bodo pa vam sodniki krivi. Ko so pa Domzalam in se komu izkljucili dva igralca, so pa bili dobri. Zgleda, da morate res imeti dva igralca vec na igriscu, da lahko zmagate. NA POSNETKU SE JASNO VIDI, DA JE PREKRSEK NAPRAVIL IGRALEC S STEVILKO 44!!!!!!!! OCALA SI KUPITE!!!!!!!! Predlagam, da Mura igra z enajstimi igralci, nasprotnik pa z osmimi. Boste takrat zmagali???????????

      18 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2019 ob 17:52 gost

        Ti rabiš očala z duplo dioptrijo... Prekršek naredil kapetan z št.4... Se vidi iz vesolja kapetanski trak na roki....

        11 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2019 ob 7:20 Deki gost

        tij ne komentejraj če si nej gledal tekme. Kak bi naj dobili 4 komade, z dveh strelov Rudara na gol?? Bi pa moral biti Kašnik izključen, kar je videla cela Slovenija, edino en prizadeti DF nej. Je pa tou vsekakor nej razlog za poraz, saj so si Muraši sami krivi, imeli so namreč dovolj šans za dosego zadetka. Prav je tudi da je klub dal izjavo glede sojenja, ker pri MB je to stalnica.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2019 ob 8:40 DF gost

        Deki, zgleda, da si ti neko drugo tekmo gledal. Rudar je imel poleg gola se dve 100 % priloznosti in vec manjsih priloznosti. Mura pac ne!!!!!! Mislim, da sodniki bolje vidijo dogajanje na igriscu kot nekaj zblojenih navijacev Mure. V klubu si red napravite. Igralci se bezati ne znajo, nocejo ali ne morejo. Zakaj so bili v Turciji? Na dopustu?????

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2019 ob 18:52 IME gost

        DF - ti se tude očitno drugo tekmo gledo, po tvoje pa mura nej mejla šans ale? je mejla menje, pa dosta bole nevarne! sodnike bole vidijo kak pa mi pred TV-jon? ka ti se hecaš? ka majo pošasne posnetek v glave? mi pa posnetkov ne vidimo? zaj zresni se malo!!! faul je pa napravo igralec 4 - kapetan!!! takoj je znau ka če dobi karton je konec, zato je tude tak skako, so pa druge cuj priletele samo ka njeme nebe dau kartona. se dobro vijde s posnetka, ka kda kašnik 4 ide od sodnika njeme da karton, v tiston čase prijde cuj čošić 44. a zaj na konce so izumile, ka je že prlej napravo faul čošić 44, ka znajo ka zjebale cejlo situacijo, ka je pozabo na rdeče karton (se vijde ka je sejgno v zadnjo žepko hlač) al čošić ga je telko zamoto, ka je te na to pozabo. to je pozabo sodnik kere sode v LIGE PRVAKOV!! naše sodnike majo tak srečo ka tan sodijo, ker je Šajn v sodniškon vrhe uefe, al celo fife.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.03.2019 ob 17:51 Za pravico gost

      Še slejpi so vidli ka je prekršek napravo kapetan Rudara se pravi 2 žuti avtomatski rdeči. Sodnik je izumo nouvi način talanja kartonov.

      12 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.03.2019 ob 17:57 trebušček od piva gost

      Zdaj, ko vam voda v grlo teče bodo pa sodniki krivi. Raje poglejte svojo igro in zamenjajte trenerja!!!

      13 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.03.2019 ob 18:14 gost

      nej čudo ka nas prekmurce majo za malo zaostale. namesto ka bi skup držali en drugemu mečemo polena pod noge. sramota

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.03.2019 ob 18:24 trebušček od piva gost

      Ko bi se vi za delo tako zanimali kot se zanimate za to nepomembno Muro, bi bilo Prekmurje po storilnosti prvo v Sloveniji. DELO SI NAJDITE!!!!!!!!!!!

      9 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2019 ob 7:22 deki gost

        vijdin ka se tij pa tvoj kolega tudi zanimata za Muro, saj zgleda ka spremljata redno Muro, vsaj glede na tou ka največ komentirata članke o Muri.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2019 ob 18:49 trebušček od piva gost

      Jaz delam. Polovica vas pa od socialne zivi.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.03.2019 ob 18:51 eno pa isto gost

      DF letos dobis nagrado za najvec komentarov na pomurce

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.03.2019 ob 18:58 šala mala gost

      hehe pa so krijvi sodnijki,za slabo igro vaše izbrane vrste :) hehe malo razčistite kda prisebi pa te se nevauvlivlete ...

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.03.2019 ob 19:51 gost

      Kak ponavadi,komentari DF z depresivno vsebino

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2019 ob 20:04 DF gost

        Seveda DF je kriv, da je ekipa slaba in trener ni na nivoju. Pa sodniki. Pa igrisce, Pa dez in veter. Se kaj vas moti luzerji?????????

        11 8 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.03.2019 ob 20:32 DF-PUF-BUM gost

      Spoštovani Upravni odbor NŠ Mura - pometite najprej pred svojim pragom naredite red znotraj ekipe, profesionalni nogometaš mora "ginuti" za ekipo zakaj se to ne dogaja pri Muri sami dobro veste ne pa da ščitite in opravičujete nogometaše, ki ne znajo ali nočejo igrati, na koncu pa so še krivi sodniki, pa za miloga Boga sodnik vam ne bo dajal gole, treba dati 2 gola pa ne bo problem problem sodnik.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.03.2019 ob 22:35 Lissa gost

      Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

      0 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.03.2019 ob 8:44 brejg gost

      Murini luzerji nehajte se nafudavati.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.03.2019 ob 8:57 Putin gost

      PAZITE,nekoč pod imenom GRAD,in še drugimi imeni,sedaj pod imenom gost,se zopet pojavlja v centru Sobote,to je tisti pedofil,pazite se ga pedofilčka.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.03.2019 ob 9:14 muraš gost

      za poraz je kriv ante on preveč forsira kosa kozara sirka ki so najslabši v ekipi drugi igralci sedijo in zakaj je ante nej pripelo dobrega golgetera namesto tega piškodovanega žižeka gdo je mel prste pri prestopo v muro se zna mura nima kvalitnih igralcev čerimagič premalo minut dobiva šporn sedi zakaj potem so te okrepitve verjetno ante samo vidi 11 igralcev nonstop v muri je tabor kuzmič malo red napravi z trenerjem ker on ni bog da vse v muri vodi od direktora do predcednika za velike pare ker bo teško slučajo poraza v soboto

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      12.03.2019 ob 9:29 lepec gost

      Drugo leto bo Mura zmagala,nič prej!!!!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      12.03.2019 ob 10:02 RADE gost

      MURA BO ZMAGALA V SOBOTO Z LAHKOTO

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      12.03.2019 ob 10:05 RADE gost

      PUTIN MORDA VEŠ KDO JE TO KI SE POD TEMI IMENI DA BOMO PAZILI VEČ TAKŠNIH JE KI SE POJAVLJAJO POD RAZLIČNIMI PSEVDONIMI

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      12.03.2019 ob 10:13 gost

      GOSPOD PUTIN NE MEČI VSE V ISTI KOŠ IN NISO VSI PEDOFILI IN OMEJUJ SE OD IZJAV KI NISO PRIMERNE TUDI TI KOMENTIRAŠ VČASIH NAROBE IN TE NIHČE NE IMENUJE PEDOFIL PEDOFILČEK ITD OGRAJUJ SE TAKŠNIH IZJAV

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      12.03.2019 ob 10:26 gost

      za poraz je kriva cela ekipa strinjam se pa da igralci kot so maruša kos niso za prvo ligo lahko igrajo v tretji z malo sreče v drugi ligi kos je direktni krivec za poraz z rudarjem

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      12.03.2019 ob 13:09 DF gost

      Velika sramota kar se v tej Muri dogaja. Sramujte se.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      12.03.2019 ob 13:23 gost

      DF JE VSTAL IN ŽE KOMENTIRA ĆE NE NAVIJAŠ ZA MURO NE KOMENTIRAJ KER ISPADEŠ KOT NAJVEČJI IDIOT MURO PUSTI PRI MIRU IN KOMENTIRAJ O SVOJI NAFTI KI NEBO VIDELA PRVE LIGE ŠE DOLGO

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2019 ob 13:40 DF gost

        Ti si najprej vse v svoji glavi porihtaj, sele potem komentiraj. Kaj res ne vidite, da je vsak dan vec ljudi proti Muri????? Zupan bo resno moral premisliti koliko davkoplacevalskega denarja bo se zmetal v to Muro.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      12.03.2019 ob 13:44 KLINAC gost

      KOMAJ JE POSTAL SELEKTOR DRŽAVNE REPREZENTANCE ŽE DELA GLUPOSTI NI POKLICAL POŽEGVANCAŠA BIZJAKA POKLICAL JE PA BOHARA KI IGRA V DRUGI POLSKI LIGI SRAMOTA LUKA LAHKO IGRA SAMO V MARIBORU IN N IKJER DRUGJE KJE JE NAJBOLJŠI ASISTENT DERVIŠEVIČ KJE EDEN NAJBOLJŠIH IGRALCEV PRVE LIGE HOTIĆ NE BOŠ DOLGO SELEKTOR

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      12.03.2019 ob 13:48 gost

      DF PUSTI MURO IDI Z SVOJO ŽENO V LENDAVO IN TAM KOMENTIRAJ O NAFTI ŠKODA JE KER DOKTOR MAGDIČ V POKOJU KER BI TI ŽE NAPISAL NAPOTNICO ZA HRASTOVEC

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      12.03.2019 ob 14:15 čondraš gost

      Glavno da je klinčevo klinčev poklinčnjen Krhin zraven.. pa kdo temu butalcu kupuje igranje v reprezentanci ?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      12.03.2019 ob 14:38 KLINAC gost

      TUDI KRHIN NI ZA REPREZENTANCO TEGA SEM PRESKOČIL

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      12.03.2019 ob 15:00 kadilec gost

      KJE SO PA MURINI FUDBALERJI?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      12.03.2019 ob 18:29 gost

      Resnica je,da sodniki slabo sodijo in so pristranski,niso krivi sodniki če Mura ne more dati gola,to se je dogajalo že v jesenskem delo prvenstva pa niste pripeljali nobene okrepitve,pripeljali ste dve številki ena je na klopi druga je pa poškodovana trener pa forsira samo svoje nesposobne štajerce,vse tako kaže,da bo začela tečti voda v grlo,to je zelo žalostno,kaj vi prikažete svojim navijačem,kateri trošijo svoj denar,navijajo za Muro in gledajo vašo ne zanimivo igro.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      12.03.2019 ob 22:25 LEKADOL gost

      MURA JE SVETINJA TO SI ZAPOMNITE !!!!

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      13.03.2019 ob 12:01 Muraš gost

      Točno tak gost strinjam se s teboj v muri je ante bog in batina vse je pod njegovim nadzorom za te pejnezi ka ma mejsečno plus provizije od igralcev vemo kdo šihta igralce v turčiji so bili na dopustu

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      13.03.2019 ob 14:03 resnica gost

      KOGA BRIGA MURA? 3 % PREBIVALCEV.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      13.03.2019 ob 19:51 gost

      LEKADOL v tvoji glavi je zelo hudo narobe,da ne vidiš resnice in drugo ne veš napisati kod Mura je svetinja,saj je to tudi primerno tvoji izobrazbi

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      14.03.2019 ob 2:26 lepec gost

      Prihaja trenutek resnice za vse muraše!!!!!!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 6:54 gost gost

        kakšen trenutek resnice? Sezona je še dolga, res pa je da vsaka točka šteje, zmaga proti Krškemu pa bi bila vredna 6 točk. Istina pa ka tudi Krško nej tak slabo kak kaže položaj na lestvici, pa tudi v ekipi imajo kar nekaj zvenečih imen, npr.Volaš, Vukušič.

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      14.03.2019 ob 9:35 ALADAR gost

      Ej DF že tri dni ni bilo komentarja o Muri ka se boš obeso?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 11:15 DF gost

        Nemrem pomagati, ce so kuharcka malo zabrenzali, ker je s to Muro prevec tecen bil. Ze zdavnaj sem mu to napovedal. In zgodilo se je.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      14.03.2019 ob 11:18 gost gost

      ALADAR ja malo smo že lekaj vsi strah bilij če si nam DF kaj napravo. Vijdi ka brezveze ka komentira kaj na pomurci ker si itak v nič ne razmi, samo narod šče gor pumpati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      14.03.2019 ob 12:36 gost

      DF ZABRENZALI SO TVOJO NORO GLAVO IDIOT PRIMITIVEC DEBIL

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      14.03.2019 ob 13:16 DF gost

      Ce bo Mura iz kakrsenkoli vzroka izgubila proti Krskemu boste odstavili Simundzo?????????

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      14.03.2019 ob 14:18 GEZA gost

      Me zanima, koliko plačuje Mura pomurcu da se toliko piše o njej. Pa to ni res, samo MURA, MURA. Pa gonite jo v ......... to vašo Muro. So tudi drugi klubi in drugi športi. Sramota.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      14.03.2019 ob 14:35 gost gost

      saj te nišče ne sili čitati novice o Muri. Mene kar ne zanima , ne gledam in ne komentiram brezveze.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 14:39 brejg gost

        Primitivec. Sto krat eno in isto prebereš in vedno znova misliš, da si nekaj novega prebral. Pelite se s to Muro v ...

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      16.03.2019 ob 14:51 lepec gost

      Še malo do trenutka resnice!!!!! Tik tak, tik tak

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      16.03.2019 ob 15:34 lepec gost

      Danes bo Mura celo dosegla gol ampak na žalost navijačev Mure bo rezultat 1:3.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.