https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Proračun murskosoboške občine v višini 25 milijonov evrov potrjen

18.03.2019 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se  minuli četrtek sestali na četrti redni seji in med drugim v drugem branju potrdili proračun za letošnje leto v višini 25 milijonov evrov.

 

Nadaljevanje razvojne preobrazbe

Letošnji proračun, kot pravi župan Mestne občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek, odlikuje  ravnotežje med razvojno in socialno naravnanostjo, občini pa omogoča, da z dobrim razvojnim tempom nadaljuje razvojno preobrazbo. Z njim se ob dokončanju številnih začetih investicij začenja tudi novo obdobje razvojnega načrtovanja, saj je pomemben del sredstev namenjen pripravi novih razvojnih projektov, kot so energetska sanacija javnih stavb, obnova kanalizacijskega in vodovodnega omrežja ter nadaljnje urejanje Fazanerije. Večjo skrb v občini skladnemu razvoju mestnih četrti in krajevnih skupnosti.

Zadolžitev Komunale in RIS Dvorca Rakičan

V nadaljevanju seje so mestni svetniki podali soglasje za zadolžitev Komunale in RIS Dvorec Rakičan.  Komunala se bo v letošnjem letu lahko lahko zadolžila do največ enega milijona evrov. Od tega bo pol milijona namenjenega investicijam v osnovna sredstva, druga polovica pa za financiranje investicij v večstanovanjske objekte, ki so v upravljanju Komunale.

RIS Dvorec Rakičan pa se po soglasju svetnikov lahko zadolži do 250 tisoč evrov, in sicer zaradi premostitve financiranja iz evropskih sredstev za projekt Mreža “živih” gradov kot oblika trajnostnega turizma za ohranjanje in promocijo kulturne dediščine. 

Tudi o zbiranju določenih vrst komunalnih odpadkov

V prvi obravnavi so potrdili tudi predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota in naj podali nekaj predlogov, ki jih bodo v občinski upravi proučili do druge obravnave. V prav tako prvi obravnavi so potrdili tudi predlagani predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o podelitvi koncesije za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2019 ob 8:48 BigBrother gost

      Mali lažnivček pa mora najvišje sedeti, da kaj vidi.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2019 ob 10:31 pink panter gost

        g.Bencik se pa zupane v rit vlicej,naj se delat nekan sprave nej ka se samo po sejaj vlace pa sejnine kasera,ale si nemre sluzbe najte ?? naj ide v ledrno v avstrijo ale pa magno,ka de vido ka je zivot.....

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2019 ob 10:21 lepec gost

      Sami strokovnjaki!!!

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.03.2019 ob 10:34 pink panter gost

        ce nejse zaposlene ale nemas firme kak naprimer g.Mesic nemas tu kaj iskate !!!! brezveznike ala bencik vse vo zmetate !!!

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2019 ob 11:17 Kriza style gost

      Čeprav so tisti MODELI ISTI dvajset let nazaj obljubljal raj---------------a ko pogledaš kaj iz te občine so naredili zdaj------TO JE KRIZA STYLE!!!!!!!!!!!

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2019 ob 14:21 kadilec gost

      Pomembno je, da bo Mura zopet dobila pol milijona in še več.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.03.2019 ob 15:04 Busybee gost

      Ti pokvarjenec Df pod 100 nicki spizdi že enok tan v tvoje gorice gnile!! Ka pa tebe briga pa boli či Mura keš dobi? Boš zaradi toga kaj manj mel, klošar gnili??

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2019 ob 15:24 DF gost

        Ti si kot Jansa ( tudi volis ga ), ki povsod komuniste in Kucana vidi, sam je pa najvecja komunjara. Je tebi vseeno, da za mlade in druzine z otroci ni predvidenega niti enega evra za gradnjo neprofitnih stanovanj???????????? Poglej koliko teh stanovanj se v Mariboru in v Ljubljani gradi!!!!!!! V Soboti pa ze desetletje nic!!!!! Glavno, da se v Muro milijoni evrov zmecejo. Da o cestah ne govorim. Bedak zarukan si.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2019 ob 15:27 DF gost

        Pa se to: jaz v proracun MO MS kar precej denarja dam, medtem, ko ti niti enega evra!!!!!!!!!!!!!!

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2019 ob 0:12 Lissa gost

      Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.03.2019 ob 12:08 gost

      df to daš denar ki ga zaslužiš ko prodajaš ženo in vino na noč na takšnem nivoju si df in izgubi se iz pomurca da ti nebo nekoč žal

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.03.2019 ob 21:48 LFL gost

      DF odseli se če nočeš polniti proračuna. Bo v občini en bedak manj.Čim prej ne čakaj na Maj.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.